Ida Zalewska vystoupí v Černošicích

Západ
Černošice
01.04.2017 - 20:00

Polská jazzová zpěvačka Ida Zalewska na sebe strhla pozornost v roce 2012 svým neobyčejně vydařeným albem „As Sung By Billie Holiday“, kterým se směle vyrovnala takovým hvězdám, jež vydaly albové pocty legendární černé zpěvačce, jako např. Cassandra Wilson či Dee Dee Bridgewater. Poté jí vyšlo album „Storytelling“, tentokrát víceméně autorské, zpívané nejen anglicky, ale též polsky.

Na CD najdete deset písní, z nichž většinu napsala sama zpěvačka a její dvorní pianista Jakub Płuźek. Ten patří k největším talentům nastupující polské jazzové generace. Ida disponuje výrazným, osobitě sytým a tvárným hlasem, pohybujícím se mezi výrazivem černých bluesových zpěvaček a Joni Mitchell. Zpěvačka je nejsilnější v pomalých písních a baladách, v nichž je bluesově jímavá, navíc se zde může blýsknout svou křehkou, ale bohatou hrou její dvorní pianista Kuba. Pluzek & Zalewska se chystají na jaře 2017 v duu na dvojtýdenní české turné, které se rozhodli pojmout především jako poctu již zmíněné Billie Holiday. 

A vy se s nimi můžete setkat a zaposlouchat se do jejich muziky  v sobotu 1.4 od 20.00 tentokráte výjimečně v městské sále na Vráži na adrese Mokropeská 2027. Vchod je vedle bambule. Vice informací o umělcích najdete na www.idazalewska.com + www.facebook.com/ida.zalewska.music.

Vstupné 140 Kč důchodci nad 65 let 100 Kč.

POINT (14.3198017 49.9600837)