Velká výluka tramvají čeká Prahu

Těchto tras se dotkou změny
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Rozsáhlá a dlouhodobá tramvajová výluka se dotkne tras 7 linek. Pražané se musí připravit na dlouhodobější změny především v Nuselském údolí. Kterých tramvají se změna dotkne a jak to bude s náhradní dopravou?

Dlouhodobé změny ve veřejné dopravě nás čekají už od noci na středu až do první soboty v září. V obou směrech přestanou jezdit linky v úsecích Moráň–Otakarova a Albertov–Výtoň. Další omezení čekají i trasu Albertov–Otakarova.

Důvody výluky

"Důvodem jsou přípravné práce na rekonstrukci kanalizace a úpravu plynovodů," vysvětlila Aneta Řehková z centrály dopravního podniku. Největší omezení přitom podle Řehákové čekají Nuselské údolí a přilehlé trasy. 

Jak to bude s náhradní dopravou?

Cestující se nemusí bát, že by se nedostali tam, kam potřebují. Až do prosince by měly během několika etap jezdit tramvaje i v Nuselském údolí. Změní se trasy řady tramvají. "Rozsáhlé odklony mohou cestující očekávat na Karlově náměstí, ale i jinde na linkách 7, 13, 14, 18, 24 i nočních 93 a 95. DPP zavede náhradní autobusovou dopravu v trase Otakarova–Albertov–Výtoň. V denním provozu bude mít označení X7, v noci pojede jako linka X93

Linky, kterým bude změněna trasa

  • Linka č. 7 bude v úseku Palackého náměstí – Koh-i-noor odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru a Vršovické náměstí. 
  • Linka č. 13 bude ve směru od Černokostelecké ze zastávky Čechovo náměstí prodloužena přes zastávky Bohemians a Otakarova do obratiště Vozovna Pankrác, kde bude ukončena. 
  • Linka č. 14 bude v úseku Karlovo náměstí – Náměstí Bratří Synků odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova a Nuselské schody. 
  • Linka č. 18 bude ve směru z centra ze zastávky Moráň odkloněna přes zastávky Palackého náměstí a Výtoň do obratiště Podolská vodárna, kde bude ukončena (výstupní zastávka v Podolské ulici, nástupní na Podolském nábřeží). 
  •  Linka č. 24 bude ve směru z centra ze zastávky Moráň odkloněna přes zastávky Palackého náměstí a Anděl do obratiště Smíchovské nádraží, kde bude ukončena. 
  •  Linky č. 93 a 95 budou v úseku Karlovo náměstí – Otakarova odkloněny přes zastávky I. P. Pavlova a Nuselské schody.