Umíte si zabalit kufr efektivně?

Sbalte si tak, aby vám nic nechybělo a nic nepřebývalo
 

Chystáte se vyjet na dovolenou? Nejspíš se tedy dostanete do situace, kdy budete stát před svým kufrem a přemýšlet, co do něj dát, případně jak to udělat, aby se do zavazadla všechno vešlo. Znáte všechny triky, jak to udělat?

Před každou dovolenou a výletem řešíme zásadní problém. Jak si zabalit tak, aby mi nic nechybělo, a přitom netahat kila navíc? Víme, jak vyřešit všechny otázky i to, jak to udělat, aby věci neztrácely tvar a nepřišly k úhoně. Získejte místo navíc a rychle si zabalte to, co opravdu využijete!

Krok 1

Vyskládejte vedle sebe všechny věci, které si chcete vzít nebo o tom alespoň uvažujete. Díky tomuto přehledu snadno zjistíte, zda vám něco nechybí a jestli se do kufru vůbec všechno vejde. Zvažte počasí, které vás čeká nebo může potkat cestou. Pokud jde o oblečení, nejlepší bude vzít si s sebou to, co k sobě ladí a v čem se cítíte pohodlně. Klidně si všechny varianty zkuste. Nejlepší je mít i několik univerzálních kousků, které se hodí ke všemu. Vůbec není od věci uvažovat i o tom, že některé věci si můžete na dovolené lehce přeprat.

Krok 2

Samotné balení bude asi tím nejtěžším. Začněte s těmi nejtěžšími věcmi, jako jsou boty, kosmetická taška, krémy na opalování a podobně. Tyto těžké věci přijdou na dno kufru. Do bot můžete nacpat ponožky nebo šátky, které se nezmačkají. Ušetříte tak místo. Skvělým trikem je rolovat oblečení, nezmačká se tolik jako při běžném skládání a navíc ušetříte místo. Roličky skládejte co nejvíce k sobě, aby se cestou nerozmotaly. Pokud jde o sako, ať vás ani nenapadne tento kousek rolovat. Místo toho jej obraťte na druhou stranu a poskládejte tak, aby se rozprostřela plocha saka přes vršek kufru, tedy ne do malého čtverečku, ale spíše "na placato".

Krok 3

Pokud v kufru zůstaly mezery, vyplňte je spodním prádlem a plavkami. Do vnějších kapes kufru pak přijdou věci, které chcete mít při ruce. Jestli si s sebou berete kšiltovku nebo klobouk, zkuste do něj vyskládat své podprsenky. Vzájemně ochrání svůj tvar!

Zavazadlo

Víte, že kabinové zavazadlo může mít 50-55 centimetrů a můžete si ho vzít s sebou na palubu letadla? Hodí se také na kratší cesty 2 až 3 dny. U delších cest doplňuje větší kufr a ukládají se do něj většinou cennosti či další věci, které chcete mít s sebou po cestě u sebe. Zavazadla větší než 60 centimetrů se hodí na dlouhou dovolenou rodinám nebo ženám, které mají rády na výběr z více šatů a nechtějí se omezovat.