Proč je Ovčáček vlastně hodný kluk? Protože ho nikdo nechápe

Každý má svoji oblíbenou hračku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

KOMENTÁŘ Chtěl bych se zastat tiskového mluvčího hradu. Myslím si, že Jiří Ovčáček je napadán neprávem a novináři by se nad sebou měli zamyslet. Nespadl jsem z višně ani se nebouchl ráno do hlavy. Tenhle chlapík za své projevy ani chování totiž možná vůbec nemůže. 

Zvolit pro Jiřího Ovčáčka správné pojmenování nejde. Za kukučem nevinného mládence se skrývá cosi, co v některých lidech může vzbuzovat děs či nepochopení. Někdo o něm říká, že je fascinován komunismem, proto prý také jeho někdejší vydařené angažmá ve stranických Haló novinách. Zřejmě pomluvy. Teda ne ty Haló noviny, tam fakt byl. I když... Haló noviny = komunisté, ne?

Mezi nesmrtelné výroky Jiřího Ovčáčka také patří, že "chce být nadále vojákem v první linii, kde se střílí". Tak hlavně pozor na nějakou zbloudilou kulku.

Má to v krvi

To je jedno, všechno je to kampaň. Stejně jako hlášky, že je patolízalem prezidenta Miloše Zemana. Když to vezmete doslova, tak tahle představa zarazí snad i největšího kariérního grázlíka. Jak to tedy může někdo říkat? Při hlubším zamyšlení navíc zjistíme, že pan Ovčáček nemůže být zlý boreček. Vždyť má kvalitní vzdělání, jako student Arcibiskupského gymnázia v Praze jistě dostal vštípeny základy mravního chování. Pak sice přešel na Ekologické gymnázium, ale zase tam máme paralelu ze současnosti. Chránil přírodu, teď ochraňuje kolosálního...prostě prezidenta. 

Jiří Ovčáček nazval idiotem zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT Františka Lutonského. Ten si "dovolil" napsat, že brož, kterou prezident Zeman daroval královně Alžbětě II., stála 4 tisíce korun. Později, po útocích Jiřího Ovčáčka, poslal i odkaz na e-shop, kde se tento "klenot" prodává. 

Dělá jen svou práci. Jen mu zkrátka většina českého národa nerozumí. Nicméně to samozřejmě není jeho chyba, ale jejich. Přitom jeho kariéra se dost možná měla ubírat úplně jiným směrem, proto střídal školy a nevěděl, kam se vrtnout. Kdyby mu štěstí přálo, dnes z něj snad mohla být hollywoodská hvězda. Stačilo, aby si ho včas všimnul šikovný agent (zapomeňte na Babiše, pardon, Bureše a další). Tam by se našel a jelikož je to sexy chlapík, Brad Pitt by vedle něj jen paběrkoval. A kdo ví, v čí náručí by skončila Angelina...

Neukojený komediant

Na druhou stranu, akční role by mu zřejmě až tak neseděly. Ani dnes v sobě totiž nezapře komediální nadání. Někdy si člověk říká, že tenhle styl komunikace už někde viděl. Pak si vzpomene na Matějskou pouť, kolotoče a je doma. Ale to jistě není meta, na kterou by, coby herec, mířil. Měl by na víc a jako cílevědomý muž by toho jistě dosáhl. Hollywood je, jak známo, plný intrik a špinavých praktik. Něco jako česká politika, kde se prosadil. Předpoklady by tedy byly. 

O práci by jistě přišla řada dnes známých komiků. Třeba taková role Mr. Beana by panu Ovčáčkovi jistě seděla parádně. Tam někde se dají vypozorovat skryté vlohy a nemohu se ubránit myšlence, že hradní mluvčí si roli už musel nacvičovat doma před zrcadlem. Zkusme ho tedy chápat. Pochopme, že se nás jen snaží pobavit.

Prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše nazval tiskový mluvčí hradu "fíkusem, který by v případě zvolení plně vyhovoval politickým stranám".

Někdy to jen holt vezme za špatný konec a neuvědomuje si, že role hulváta a arogantního hejska mu nesedí. Nemusí mu docházet, že jeho publikum jednou ztratí trpělivost a mohlo by ho pověsit za uši na nejbližší strom. Obrazně řečeno, samozřejmě. Od věci pak není ani prozření, že každý principál sebevětšího divadla jednou odejde do důchodu nebo mu to spočítají nespokojení diváci. A běda herci, který vsadil jen na jednu kartu...