Primátorka mluví o nesmyslech: Asistent radní Plamínkové si pustil ústa na špacír

Opravdu primátorka netuší, nebo se jen snaží získat čas?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dějí se to ale zvláštní věci na tom pražském magistrátu. Jako by levá ruka absolutně netušila, co dělá pravá. Pak jsou z toho zmatky, nedorozumění a další zbytečný chaos. Asi není náhodou, že je i tentokrát v hlavní roli téma dostavby okruhu kolem Prahy. Asistent radní Jany Plamínkové navíc zřejmě bere "zákon" do svých rukou.

Je s podivem, co všechno jsou politici v touze za udržením lukrativních teplých místeček udělat, lépe řečeno neudělat. Jenomže volby se blíží mílovými kroky a to také znamená, že vzájemné krytí jde tak trochu stranou a na povrch vyplouvají zajímavé věci. Před pár dny byli terčem zájmu Zelení, které dokonce někteří členové opozice nazvali fanatiky.

Za koho ten člověk mluvil?

Teď je zase možná vhodné uvažovat o Bohnicích. Dne 27. 9. 2017 totiž proběhlo v hotelu Olšanka na Praze 3 projednání dokumentace pro posouzení vlivů na životní prostředí (EIA) Silničního okruhu kolem Prahy, Stavby 511 včetně jejího posudku. Jinak poklidné vody pořádně rozčeřil asistent radní Jany Plamínkové. "Na tomto projednání měl údajně pan Gut přednést požadavek na přepracování dokumentace EIA v místě mimoúrovňové křižovatky Dubeč," kroutí hlavou předsedkyně klubu zastupitelů ODS Alexandra Udženija. 

Podle ní se měl Gut dále vyjádřit, že v případě nedodržení vzneseného požadavku hlavní město Praha vydá k dokumentaci nesouhlas. "Pokud je informace pravdivá, považujeme tento postup za flagrantní pochybení a hlavně za cílenou obstrukci takto důležité infrastrukturní stavby pro hlavní město a Pražany. Členové klubu ODS žádají odpověď: Kdo dal panu Gutovi, asistentovi radní Plamínkové, mandát k jednání a jaké pokyny pan Gut dostal?"

Netuší prý ani primátorka

V případě pravdivosti výše uvedeného by podle zastupitelů ODS měla primátorka Adriana Krnáčová vyvodit jednoznačné personální důsledky ve složení rady a okamžitě navrhnout odvolání radní Plamínkové. "Nejedná se totiž o již dobře známou neschopnost jednotlivých radních, ale o cílenou destrukci dlouho připravované výstavby zcela klíčové dopravní stavby v hlavním městě. Jeví se to jako snaha trojkoalice dopravu v hlavním městě zcela účelově komplikovat a dobu na přípravu dalšího stupně dokumentace bezdůvodně prodlužovat," dodala Udženija.

Zaskočena však evidentně byla i primátorka Adriana Krnáčová, který údajně netuší, za koho pan Gut mluvil, ale názory města prý rozhodně netlumočil. "Pokud to bylo za radní Plamínkovou, tak ta by si měla uvědomit, že musí hájit názor celé rady a ne jen svůj. Paní Plamínková svým jednáním ohrožuje dlouhodobou a složitou práci, kterou jsme doposud odvedli. Ve čtvrtek rada hlavního města přijme usnesení, které potvrdí, že původní dopis je nesmysl, a zároveň tím i veřejně potvrdíme, že stanovisko města je zcela jiné," napsala nám pražská "šéfka". 

Jednal tedy Gut na vlastní pěst? Podle Plamínkové nikoli! "Pan Guth nejednal v na vlastní pěst. A mimoúrovňová křižovatka Dubeč už se předělává. Nikoli v dokumentaci, ale v projektu, protože to sníží hlukové zatížení okolní městských částí." Uvidíme, co z toho primátorka vyvodí.