Utýrali učitelku: "Ty krávo, ty už učit nebudeš."

 

Zamykání v kabinetu, nadávky i bití! Tím vším si procházela pětapadesátiletá učitelka. Na následky psychického nátlaku zemřela. Učitelským sborem prochází strach.

Paní profesorka Ludmila učila na škole (Na Třebešíně) přibližně rok. Od začátku bylo vidět, že je trochu jiná než ostatní pedagogové. Dětem hodně povolila a nebraly ji vážně, postupně si dovolovaly čím dál víc. Šikana začala v listopadu. Žena se nebránila, třídu hájila a nechtěla jít ani za ředitelem, aby celou věc začal řešit. Zřejmě měla pocit, že by to znamenalo její osobní selhání, nebo nechtěla dělat žákům problémy.  To už se dneska bohužel nikdo nedozví.  My jsme získali exkluzivní svědectví člověka blízkého škole!

Aktuální vyjádení z ministerstva: Smrt učitelky prošetří ministerstvo: "Vážnost situace si to žádá."

Setkali jste se s nějakou formou šikany? Chcete nám to říct?                                                              E-mail: zelenkova@ctidoma.cz, tel.: 778751082
Kladno: Útok z druhé strany zase řeší v Kladně. Tam měl učitel napadnout žáka a surově jej bít pěstmi do obličeje. Mladík se měl zastat spolužáka, kterému se učitel vysmíval, to jej ale rozzuřilo ještě víc, a tak se nebál řešit roztržku ručně. Celá věc je údajně zatím řešená jako přestupek.  

Čtěte, z vyjádření školy! Za smrt učitelky trojka z chování a podmínečné vyloučení

Prasklo to v lednu

Podle zdroje blízkému škole celá záležitost praskla v lednu. Duchapřítomní žáci počínaní kolegů natočili na telefon. Videosekvenci potom ukázali řediteli školy. Ten se záležitostí nechtěl zabývat. Celá věc se měla zamést pod koberec. Zřejmě z obavy před blížícími se přijímačkami. Rodiče by se mohli zaleknout počínání místních studentů a nedávat sem své ratolesti. Incident také znamená nepříjemnosti a opletačky nejen s policií, ale i se školní inspekcí. V minulosti škola problémy neměla, a nebo je nehlásila. "Samozřejmě, když se vyskytne šikana, má to řešit ředitel, a to na všech frontách. Policie bude šetřit, zda existuje souvislost mezi její smrtí a touto šikanou. Nikdy jsme neměli podnět na jakýkoli druh šikany v této škole," řekl ČtiDoma.cz Ondřej Andrys, náměstek ústředního školního inspektora.

Zemřela v únoru

Žena zemřela v únoru. Po dlouhodobém nátlaku se zhroutila. Žáci ji zamykali ve vlastním kabinetu, tahali za vlasy, bili, kopali, házeli po ní předměty a používali nevybíravá slovní spojení. Údajně ji při jednom z incidentů měli násilně zavléci do vlastního kabinetu a uzamknout se slovy, "Ty krávo, ty už učit nebudeš." Na začátku února tedy skončila v pražských Bohnicích. Moc dlouho tady ale nepobyla. S výronem na mozku byla převezena do Vojenské nemocnice, kde po pár dnech zemřela na krvácení. Jak uvádí náš zdroj, po ženě zbyla nezletilá dcera. Vedení školy údajně nechtělo věc rozebírat právě kvůli tomu, aby neutrpěla ještě větší psychickou újmu. 

Jaké jsou vaše zkušenosti s šikanou ve škole?

Ano, šikanu jsem zažil(a) - jako pedagog
18% (69 hlasů)
Ano, šikanu jsem zažil(a) - jako student
41% (157 hlasů)
Ne, nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal(a)
24% (91 hlas)
Šikana se netýkala přímo mě, ale spolužáka - kolegy
17% (64 hlasy)
Celkem hlasů: 381

Ředitel se nechce vyjádřit

Ředitel školy ani jeho zástupkyně se k celé věci nechtějí vyjadřovat. Kolegům kantorům měli vyslovit zákaz vynášení veškerých informací. Nálada, která ve škole panuje, se tady ale neobjevila poprvé. Například zdejšího tělocvikáře měli vyhodit jen proto, že vedení školy řekl vlastní názor. Je tedy jasné, že se pedagogové nebojí jen násilnických žáků, ale i vedení školy.

Hrůzné video ze šikany uniklo! VIDEO: Utýrali učitelku, za video chtěli balík peněz