Smrt učitelky prošetří ministerstvo: "Vážnost situace si to žádá."

Nechtěli ji například pustit ze třídy
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy reagovalo na náš článek. Situace prý prošetří, ministryně Valachová chce být osobně informovaná.

Z vyjádření ministerstva: „Ministryně Kateřina Valachová požádá zřizovatele školy o prošetření situace, zejména v tom ohledu, došlo-li ze strany vedení školy k zanedbání, přehlížení situace nebo ne. Osobně pak chce být se závěry tohoto prošetření seznámena. Není to běžný postup, ale vážnost situace si to žádá.“

Co se stalo?

Už od pátku celá republika sleduje dění SPŠ Na Třebešíně. Zdejší pedagožka Ludmila V. zemřela po dlouhodobé šikaně ze strany žáků. Měli ji zamykat v kabinetě, bít, nadávat, házet po ní předměty. Zatím není oficiálně stanoveno zda zemřela právě díky šikaně, nebo měla dlouhodobé zdravotní komplikace. Určitý vliv to na pedagožku mělo. Kauza se ve škole provalila již v lednu. Ta se záležitostí ale nezabývala. V současné chvíli incident prošetřuje jak školská inspekce a policie, tak Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Za smrt podmínka

Žáci, kteří se na své učitelce podepsali takovým způsobem, že skončila v pražských Bohnicích a následně ve Vojenské nemocnici, kde zemřela na krvácení do mozku, dostali pouze trojku z chování a podmínečné vyloučení ze školy. Dle zdroje blízkého škole se nyní pedagogové bojí jak rozlíceného žactva, tak vedení školy, které podle našich informací, za svými zaměstnanci nijak nestojí.

Setkali jste se sněčím podobných, chcete nám říct svůj příběh? Piště, volejte! Email: zelenkova@ctidoma.cz, tel: 778751082

Prodej videa

Během šikanování Ludmily W. vzniklo video, na kterém jsou zachyceni násilníci přímo při činu. Za zmíněné video si studenti účtovali nemalou finanční hotovost. Z českých médií jejich tlaku nikdo nepodlehl. Záznam zakoupil až zahraniční server liveleak.com!