Za smrt učitelky trojka z chování a podmínečné vyloučení

Nechtěli ji například pustit ze třídy
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Vedení školy Na Třebešíně tvrdí v prohlášení, že informaci o šikanování pedagožky přijalo v pátek dvanáctého února. My od našeho zdroje víme, že to není pravda!

Žáci měli vedení školy upozornit již před několika týdny na dlouhodobou šikanu Ludmily W., podle prohlášení, které vydala zástupkyně ředitele Kubíková, se k ní informace o chování žáků donesla až v pátek dvanáctého února. Je tedy otázka, jestli incident škola nezačala řešit až na intervenci médií. Každopádně ti kteří se na šikaně spolupodíleli byli pro výstrahu potrestání. Dostali podmínečné vyloučení a trojku z chování.

Aktuální vyjádení z ministerstva: Smrt učitelky prošetří ministerstvo: "Vážnost situace si to žádá."

My ne, to oni

Z prohlášení je patrné i přesouvání odpovědnosti směrem k rodičům dětí. Školu Kubíková označuje za sekundárního vychovatele a problémové chování je primárně výsledkem výchovy v rodině. „Škola je sekundárním vychovatelem. Základy sociální inteligence a sociálního citu, jakož i případného absolutního bezcitu, čerpá každý jedinec primárně ze své rodiny a nejbližšího okolí. Škola je může pouze v omezené míře korigovat, a to pouze do určitého věku jedince.“ Píše Kubíková v prohlášení.

Čtete také: Utýrali učitelku: "Ty krávo, ty už učit nebudeš."

Podle školy za smrt šikana nemůže

Jasně odmítla i souvislost mezi šikanou a smrtí kantorky. „Vedení školy nicméně odmítá příčinnou souvislost mezi šikanou a pozdějším úmrtím učitelky. Zdůvodnění tohoto názoru v současné době není možné zveřejnit, a to nejen vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování, ale také s ohledem na práva nezletilé dcery zesnulé paní kolegyně,“ dodává Kubíková.

Čtěte také: VIDEO: Utýrali učitelku, za video chtěli balík peněz

Sbírka pro nezletilou dívku

Škola vyslovila i soustrast nad pozůstalou po zemřelé. Údajně pro ni měla uspořádat sbírku. Podle informací člověka blízkého škole, šlo původně o akci několika studentů a kantorů, která nebyla posvěcená vedením. Snad se teď alespoň zapojí všichni.

Klíčová slova: