Foto: Kuriozity – tento týden ze Sapy a o kroupách

Muže zastavil až výstřel
 

Tento týden pro vás máme opět samé báječné úlovky, navštívili jsme pražskou tržnici Sapa, napadla hromada krup a šílený řidič se proháněl po okresce 200kilometrovou rychlostí!

Labutě rozhodně neplašit!

Labutí rodinka se uhnízdila blízko nejmenovaného rybníka na okraji Prahy. Název zveřejnit nemůžeme, v uplynulých letech se stávalo, že díky všetečným návštěvníkům mláďata uhynula. Pokud v přírodě potkáte takové drobečky, zdálky si je vyfoťte, ale rozhodně se k nim nepřibližujte a neplašte je. Mimochodem labutě umí být poměrně zlé a své mladé brání. Jejich zobáky jsou tak silné, že dokáží zlomit kost. Labuť (Mute Swan nebo taky němá labuť) nevydává žádné zvuky. Jediné, čeho je schopna, je charakteristické syčení v případě, kdy si chrání teritorium.

V uplynulém týdnu jsme navštívili známou Sapu. Tržnici najdete na zastávce Sídliště Písnice a koupíte tady skoro všechno. My jsme stihli vyfotit muže, který vezl kamarádům oběd. Obdivudné! Pobavil nás i stánek s deštníky, ale co, člověk alespoň ví, že nekupuje zajíce v pytli.

Pán má zřejmě rád rychlost

Šílenec se proháněl neuvěřitelnou rychlostí po okresce na Kladensku. Vytáhl to přes 200 km/h a nikdo ho nemohl zastavit. Reagoval až na to, když jeden z policistů vystřelil.

Samozřejmě nemůžeme opomenout dění na začátku týdne, kdy přišly obří bouřky a zdevastovaly kus středních Čech. Všude možně se vysypaly kroupy, především potom v obci Hořovice, kde k jejich odklízení potřebovali sněžný pluh. O víkendu mají přijít bouře znovu a navíc s mnohem větší intenzitou.