Rakovník investuje miliony, lidé už nebudou chodit po silnici

 

Vedení města Rakovník se rozhoupalo a konečně dalo zelenou nejen opravě stávajících, ale hlavně výstavbě nových chodníků. Milionové investice budou znamenat daleko větší bezpečí pro obyvatele, kteří doteď mnohdy kličkovali mezi auty na vozovce. 

Asi nejmarkantnější to bude v ulici Nad Jamkou, která vede například k nákupnímu centru, a tím pádem patří mezi nejpoužívanější ve městě. Chodci už tak nebudou muset šlapat po krajnici silnice, ale zvolí lepší trasu bez obav, že je smete nějaký šílený řidič nebo senior, který vjede do protisměru. "Pěší dosud chodí po kraji frekventované silnice v Lišanské ulici," přiznal místostarosta Miroslav Samaš.

Město si momentálně nechává zpracovat projekty na opravu hned několika ulic. Kromě již zmíněné půjde i o ulice Mýtská a Jamka. "Počítáme s investicí několika milionů korun," uvedla mluvčí radnice Alida Štulajterová. V horizontu let by pak mělo dojít i na ulice Malinovského, Rejčkova a Rubínova. Pokud vše půjde podle plánu, větší část by pokryly evropské dotace. 

Nejsou to však zdaleka největší investice, které Rakovník čekají. Nejnákladnější bude oprava krytého bazénu, která spolkne 160 milionů. Město si na to chce vzít úvěr, při ročním rozpočtu 300 milionů by se to jen těžko pokrývalo. Není to však nic proti tomu, co například IKEM zaplatí za novou budou