334 800 korun - to je cena za internetovou lásku

Starší žena zatoužila po lásce
 

Seznamování přes internet se stalo osudným šedesátišestileté ​ženě, která svou důvěru svěřila do špatných rukou. Policie pátrá po podvodníkovi, mohl podvést více žen.

Láska je slepá a se zkušenostmi často nepřichází poučení. Své o tom ví šedesátišestiletá žena, která se zamilovala přes internet. Příslib sňatku ji stál víc než 300 tisíc, skončila bez lásky a bez peněz.

"Policii se přihlásila sama žena, která poslala muži v šesti různých částkách peníze na účty do Španělska a  Ghany," potvrzuje tisková mluvčí policie Jana Šteinerová​. "Žena se stala obětí internetového podvodu. Podobné případy nejsou ojedinělé, zvláště starší lidé a děti jsou na internetu velmi zranitelní," konstatuje Jana Šteinerová​. "Seznámili se v létě roku 2015 na facebooku. Podvodník vystupoval pod jménem Nelson John Otto​, po několika měsících dopisování starší zamilované paní dokonce přislíbil, že si ji vezme. Poté ji požádal o finanční výpomoc," popisuje strategii podvodníka tisková mluvčí policie. "Paní podlehla prosbám a slibům a peníze poslala v šesti různých částkách od listopadu 2015 do srpna 2016," vysvětlila Jana Šteinerová. Policie se navíc obává, že žena, která se jim sama přihlásila, nemusela být jedinou obětí tohoto muže.

Obezřetnosti není nikdy moc, zvláště pokud jde o nákupy zboží přes internet, seznamování s lidmi, které jsme osobně nepotkali, a vůbec ve všech případech, kdy po nás někdo chce peníze.