Dolní Břežany bodují s novou radnicí. PŘEDTÍM a PAK vám vyrazí dech!

Nová radnice
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Obrovský rozdíl mezi stavem předtím a stavem pak můžete vidět sami. Radnice v Dolních Břežanech je tak krásná, že vyhrála druhé místo v soutěži. 

Dolnobřežanská radnice získala šik retro historický vzhled, který měla naposledy na počátku 20. století.

Radnice získala za svou povedenou rekonstrukci druhé místo v soutěži „Nejkrásnější obecní úřad či radnice 2016", kterou posuzovala odborná porota architektů.

Kompletní rekonstrukce budově výrazně pomohla a díky nové fasádě budova získala zpět svůj starý vzhled. "Návrh architektů vycházel z dostupných dobových fotografií a historických pohlednic. Jednotlivé plochy a prvky fasády jsou kombinovány ve dvou barevných odstínech," popsala náročný proces mluvčí obce Lucie Vospělová.

"Skleněnou vitráž nad hlavním vstupem do budovy vytvořil akademický malíř Jan Jemelka. Jde o zajímavý prvek, který znázorňuje slunce v otevřeném okně a má symbolizovat otevřený a vstřícný úřad, kde bude s občany vlídně zacházeno a kde se budou cítit dobře,“ vysvětlil Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany. Dolní Břežany opravdu v posledních letech prošly proměnou a veřejné prostory vypadají lépe, což si nejvíce užijí právě obyvatelé města