Tropické teploty se vyšplhají až na 37 stupňů. Kdy přijde ochlazení?

Čekají nás i horké noci! Teplota neklesne pod 20 stupňů
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V příštím týdnu se léto rozjede na plné obrátky. Teploty se budou pohybovat od 30 stupňů výš a na některých místech budou atakovat horkou hranici 40 stupňů Celsia. V srpnu nás však čeká i krátké ochlazení. Kdy se na něj připravit?

Meteorologové předvídají teplotně nadprůměrný srpen. Největší oteplení nás přitom čeká hned v začátku měsíce. Denní maxima se budou během příštího týdne pohybovat od teplých 27 až k žhavým 32 stupňům! Na jihu se přitom lidé ohřejí ještě víc a teploty se přiblíží až k 35 °C! Ani noční minima rozhodně nespadnou nízko. Nejchladnější budou noci s 15 stupni a nejteplejší tropické noci nás čekají při teplotách 20 °C.

Kdy čekat ochlazení?

Ochlazení přijde až v polovině srpna od 14. do 20., kdy rtuť na teploměrech spadne z 37 na pouhých 23 stupňů Celsia. 

Předpověď na tento týden

Nejspíše si říkáte, že meteorologové toho vždycky naslibují, ale počasí si přesto dělá, co se mu zachce. Pokud nevěříte dlouhodobým výhledům, jistě vás potěší alespoň počasí, které nás čeká už teď. 

V pondělí se teplota bude pohybovat kolem 30 stupňů a deštník rozhodně nechte doma. V úterý bude obloha bez mráčku a teploty vystoupají ještě o 5 stupňů výš! Ve středu a ve čtvrtek nezapomeňte deštník, protože bude pršet a s tímto deštěm přijde i malé ochlazení až na 29 °C. V pátek sice přestane pršet, ale teplota se bude držet kolem třicítky. Pokud jde o vaše plány na víkend, raději je realizujte už v sobotu. V neděli bude opět pršet.