Chcete se jako žena realizovat? Vyzkoušejte fotomodeling

Stát se modelkou? Můžete i vy
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Jste mladá pohledná žena. Přemýšlíte, jak se realizovat ve volném čase nebo v práci. Co dělat, aby vás to bavilo a ještě si tím vydělat? Zkuste fotomodeling. Může ho dělat každá druhá, stačí jen chtít.

Když se řekne fotomodeling, většina žen si představí dokonalé modelky v úzkých šatech nebo promenádu v plavkách. Jenže fotomodeling a modeling, anebo také Česká miss, to je jako hrušky, jablka a švestky. Každá dívka totiž umí něco jiného - třeba chodit po molu, jiná zase dovede pěkně pózovat při focení. A i tam jsou patrné rozdíly, protože záleží na charakteru toho, co se zrovna fotí. Zkrátka ,,modelka" je mnohem širší pojem, že jste si doposud myslely. 

Stát se modelkou nemusí být snem

Ačkoliv vypadá modeling jako profese nedosažitelně, není to tak obtížné, jak by se zpočátku mohlo zdát. Nedá se asi jednoznačně určit, co je těžší, zda chodit po molu anebo fotit spodní prádlo. Je to však odlišná práce.

Modelky, které chodí po molech, mají skoro vždy ideální míry 90-60-90, aby na nich oblečení dostatečně vyniklo. I tento trend ale v posledních letech upadá. Můžete tak spatřit promenádovat se na molech i modelky velikosti XXL. Ty jsou velice oblíbené. Modelkovské standardy se léty ruší. 

Proč mladší partnerka, jaké to má benefity? No, pro muže jich pár je...

Jak být modelkou? Mám na to? 

Hlavně se neshazujte zbytečnými otázkami. Podstatné je zeptat se lidí, kteří se modelingem a fotomodelingem zaobírají profesionálně. A to jsou třeba agentury, ať už reklamní, nebo modelingové. Vůbec nic nezkazíte, když obejdete všechny agentury ve svém okolí.

Můžete se sice spokojit s tím, že vám kamarádka, či někdo známý řekl, že na to nemáte. Ale vaši blízcí nejsou profesionálové, nikdy nepracovali s modelkou a neví, podle čeho by měli rozhodnout, jestli ,,na to máte" nebo ne. Když chcete znát svoje možnosti, jsou agentury nejlepším zpětným zrcadlem.

V agentuře mě nepřijali. Co teď? 

Zkuste zvážit, jestli by se nedalo něco zlepšit, třeba jako oblečení, postava, vlasy, ale také vystupování, mluvený projev, nebo naučení se dalšího jazyka. Potom zkuste jít na casting znova. Neplatí tady, že když to nevyjde jednou, nevyjde to nikdy. A určitě neuvěřte lži, že když to v agentuře nevyšlo, tak už se nemůžete zaobírat, nebo se dokonce živit modelingem.

Pokud si dovedete sama najít zakázky, proč to nezkusit? Musíte si jen doplnit kvalitní portfolium prezentace modelky v případě, že se věnujete hlavně fotomodelingu, anebo získat praktické zkušenosti v oboru modelingu, třeba dobrovolnou účastí na různých akcích. 

Kde nejlépe seženete zakázky? Ve fotomodelingu

Nejdostupnější jsou na internetu zakázky na fotomodeling. Hodně fotografů hledá modelky, se kterými nafotí oblečení, nebo prádlo pro katalogy s oblečením. Anebo třeba kalendář. Fotografové tyhle zakázky dostávají přímo od svých klientů. Jako fotomodelka máte proti nim stíženou práci v tom, že tyhle zakázky nemůžete bez fotografa hledat rovnou.

Modelky fotí i prádlo

Když se vám ale podaří najít fotografa, se kterým budete zakázky realizovat pravidelně, můžete si přijít na slušný balík. Časem si vytvoříte klientelu fotografů, kteří s vámi budou chtít fotit stále znova - když se jim s vámi bude dobře pracovat. A takto fotomodelka vydělává. 

Kam se na internetu registrovat?

Nejlepší jsou servery jako Fotopátračka, Foto-Modelky.cz, Nové Tváře, Fotoparta nebo třeba České Modelky. To všechno jsou místa, kde můžete jako pohledná mladá žena hledat zakázky. Stačí jen zahodit ostych a chtít.