Daniel Landa: Pane Okamuro, důrazně Vás žádám, abyste mě nezatahoval do Vašich politických kampaní

Daniel Landa nechce být s SPD nijak spojován
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Volby do poslanecké sněmovny jsou sice až příští rok, politické body je však třeba "honit" kdykoli a kdekoli. To je heslo nejen hnutí ANO, jehož předseda a premiér Andrej Babiš vede politickou kampaň téměř nepřetržitě, ale zřejmě i SPD. Tomio Okamura však tentokrát dost přestřelil, když použil fotku Daniela Landy. Ten si totiž nenechal líbit.

Status na Facebooku, proti kterému se zpěvák ohradil, zveřejnil Tomio Okamura ve čtvrtek. Použil Landovu fotku na které je citace, ve které zpěvák mluví o svobodě slova. Jde o výňatek z rozhovoru, který vyšel v roce 2011 na webu EUportál.

Okamura přidal i vlastní text, kde jako tradičně hovoří o tom, že se u nás zakazuje říkat pravda o islámu, nezapomněl ani na „sluníčkářský neomarxismus“ a podobné nesmysly. Použít ale jako vějičku Daniela Landu nebylo zrovna nejmoudřejší.

Jaká byla Landova reakce?

Pane Okamuro,
důrazně Vás žádám, abyste mě nezatahoval do Vašich politických kampaní zveřejňováním mých fotografií a výroků (domnělých či pravých, vytržených z kontextu či starých - prostě žádných) na vašich webech. Držím se od politiky stranou (ač pravidelně volím, ale ne Vás) a rád bych, aby u toho zůstalo.

Budu-li mít potřebu se nějak politicky vyjadřovat, založím si vlastní stranu, nebo se k někomu přidám (což zatím určitě nehrozí), ale nechci vidět svůj ksicht promlouvat z politických webů či sociálních sítí, jako to nyní bez mého vědomí a souhlasu činíte Vy. Buďte sám za sebe, za Vaše myšlenky a za Vaší stranu a neohánějte se prosím žijícími celebritkami, které se ještě mohou bránit (jak právě činím).

Děkuji a přeji hezký den.

-Daniel Landa v.r.-

Klíčová slova: