Člověk by nejraději rozmlátil televizi: Připomeňte si nejotravnější filmové postavy, které nesnášel úplně každý

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Na tyhle osoby byste nejraději zapomněli. Bohužel to není možné. Většinou si je navíc budete pamatovat víc než všechno ostatní. Podívejte se s námi na ty postavy, které nenáviděl skutečně každý. 

Janice Hosensteinová

Seriál Přátelé patří mezi čelní představitele sitcomu, ne-li mezi jeho zakladatele. Když se řekne slovo sitcom, divákům po celém světě se vybaví záznamy výbuchů smíchu, které doprovázejí každý, byť sebenepovedenější vtip, který v seriálu zazní. A když se řekne Janice Hosensteinová, všem se dozajista vybaví kvílivé, pronikavé "Ach, můj bože!", které tuto postavu charakterizuje a řadí ji mezi nejotravnější postavy nejen v seriálů Přátelé, ale všeobecně.

Janice chodila s jedním z pětice hlavních protagonistů Chandlerem Bingem. Jednou si však vyšla i s Rossem. Když se neočekávaně objevila mezi partičkou přátel po boku svého nového přítele (jejich vztah, dá-li se tomu tak říkat, neměl dlouhé trvání), oznámila Joeymu, že "už zbývá jen jeden". Joey však na její fistuli reagoval podobně jako mnozí diváci – nemohl ji vystát.

Dolores Umbrigeová

Harry Potter, pátý díl s názvem Fénixův řád. V něm se poprvé objeví postava malé, tlusté dámy v křiklavě růžovém kostýmku, která vzhledem ze všeho nejvíce připomíná ropuchu. Nejprve je Dolores Umbridgeová náměstkyně ministra kouzel, poté profesorka černé magie v Bradavicích a nakonec, když z Bradavic odejde dosavadní ředitel Albus Brumbál, i ředitelkou školy.

Z původně nadmíru otravné ženy se stane v sedmém díle předsedkyně komise pro registraci mudláků (tedy nečistokrevných čarodějů). Když je svržen lord Voldemort, je Dolores Umbridgeová zadržena a vězněna v Azkabanu. Přesto jsou její "skutečné" prohřešky ničím proti tomu, jak vytáčela diváky a čtenáře po celém světě, když ve svém odporném kabátku rázovala po školních chodbách.

James Hurley

Výraz, díky kterému byste mu nejraději dali pětikorunu, motorka a vysoké čelo, to jsou hlavní atributy Jamese Hurleyho, postavy z kultovního amerického seriálu režiséra Davida Lynche. Když James oznámí, že by nejraději vzal motorku a odjel někam pryč, daleko, daleko a už se nikdy nevrátil, nejeden divák si pomyslí – ano, jeď, prosím. Byť se to v městečku Twin Peaks divnými a nesympatickými postavami jenom hemží, asi žádná nevyvolává takovou chuť vypnout televizi jako tato. Ve třetí sérii, která byla uvedena v loňském roce, vdechne představitel Jamese Hurleyho James Marshall postavě přece jen trochu života.

Lynch se navíc odhodlal k odváženému kroku a na konci jednoho dílu nechal Jamese zazpívat píseň. Nebylo to tak hrozné, jak bychom mohli čekat po zhlédnutí prvních dvou sérií, James se asi "polepšil", to však nic nemění na tom, že po celém internetu kolují fotomontáže, v nichž dostává James Hurley "co proto".

Bella Swanová

Ze světoznámé série Twilight, díky která nás svými knihami obdarovala i braková královna P. D. Jamesová, pochází Bella Swanová. Je bledá, bez výrazu a podle mnohých velmi neuměle zahraná. Většinou je osten nenávisti namířen proti její představitelce, Kristen Stewartové, jež je často označována za jednu z nejhorších hereček. Těžko říct, kdo viděl jiné filmy s touto osmadvacetiletou Američankou, může mít jiný názor. Problém však je, že Stewartová se nálepky Bella Swanová zbaví jen těžko. A ta není vůbec lichotivá.