Když televizní program nudí a už nevíte, co dělat. Je čas hledat skvělé filmy a seriály na internetu

Pro sledování internetových televizních kanálů je ideální příležitost
 

Česká televize v časech koronaviru velmi schopně zaimprovizovala se svým pravidelným programem, a tak diváci mohou propadnout dírou do časoprostoru při sledování ČT3 a děti zase nepřijdou o učení u výuky UčíTelka. Omezený režim každého občana tak zvyšuje zájem o program televize, ale mimo pravidelné zpravodajství vás pravděpodobně všechno brzy omrzí. Není tak lepší chvíle než propadnout nějakému kultovnímu seriálu na internetových kanálech… 

Doba snad nikdy tolik nepřála kultuře, která existuje v online prostoru. Zavřená kina, divadla, muzea a galerie se snaží přizpůsobit program natolik, aby svoje expozice či filmy alespoň nějakou formou představila divákům, kteří musí být zavření doma v karanténě. Projít se tak můžete po galeriích celého světa a v počítači také najdete živé přenosy divadelních či operních představení. I kina otevírají možnost sledovat svůj program na internetu. 

Když jste unaveni čtením, společenskými hrami a televizi už z psychických důvodů ani nezapínáte, je čas se naladit také na tradiční kanály, které v posledních letech válcují obor zábavy. Řeč je o internetových televizích, jejichž program má mnohem lepší úroveň než to, co najdete na obrazovkách klasických stanic. Pohodlně se usaďte a pojďme společně najít perly internetu. 

Nekonečné seriály

Kdo v době před koronavirem řešil, že moc často prokrastinuje u internetových seriálů, má aktuálně ideální příležitost se na všechno podívat s čistým svědomím - a že je z čeho vybírat. Třeba stanice HBOGO na svém internetovém kanálu nabízí hned několik perliček, které si zaslouží vaši pozornost. 

Ta nejepičtější série se jmenuje Hra o trůny. Kdo se bál vstoupit do fiktivního světa několika rozkmotřených rodů, protože nechtěl topit svůj čas před obrazovkou, tak teď má ideální příležitost. Několik hodin zábavy v karanténě uteče jako voda a vy konečně pochopíte, proč se jedná o celosvětový fenomén. 

HBOGO však nenabízí jen Hru o trůny. Opomenout byste neměli ani futuristický seriál Westworld či kriticky laděného Mladého a Nového papeže od italského režiséra Paola Sorrentina. Ani česká tvorba pro HBOGO by neměla zapadnout. Konkrétně se jedná o seriály Pustina a nový počin režiséra Ivana Zachariáše Bez vědomí. Pochopitelně je také ideální chvíle si připomenout dnes už kultovní seriál Černobyl. Kdo neviděl, tak teď rozhodně musí. Ze starších dílek je dobré připomenout také sérii True Detective. 

Konkurenční Netflix plní obsah filmovou, seriálovou a dokumentární tvorbou. Velkou dávku pozornosti si zaslouží původní tvorba tohoto internetového giganta zábavního průmyslu. Utéct od reality zde můžete v seriálu Stranger things, který vás zavede do obyčejného amerického maloměsta, kde se dějí opravdu zvláštní věci. Partičku dětí, které se snaží za pomoci místního šerifa řešit podivuhodné překážky s hororovou mystikou, si okamžitě zamilujete. 

Do světa drogových kartelů se můžete vydat skrze sérii Narcos, ale nepohrdněte také seriálem, který se kriticky opírá do moderních technologií s názvem Black Mirror. Pro milovníky fotbalu zde najdete historický pohled na první krůčky této hry v Anglii s názvem English Game. Na Netflixu se však můžete ztratit na miliony hodin. Takže nakonec budete rádi, když už vykouknete alespoň z okna. 

Alternativní kanály? 

Na Netflixu narazíte také na velké množství velmi kvalitních filmů, jako je ROMA Alfonse Cuarona, která slavila úspěch na minulém předávání Oscarů, ale také snímek Irčan veterána kinematografie Martina Scorseseho. Opomenout byste neměli ani film Dva papežové, kde sledujete neuvěřitelný herecký koncert Anthony Hopkinse a Jonathana Pryce. Když se v hledání na Netflixu ponoříte hlouběji, naleznete nádherný animovaný film Kde je moje tělo. Jen si ho najděte, nic nečekejte a nebudete litovat. 

Kromě Netflixu a HBOGO je na internetu jetě několik zajímavých alternativ, kde najít velmi dobré filmy, které vám nahradí fakt, že do kina se asi ještě nějaký pátek nepodíváte. Řeč je hlavně i francouzské filmové stránce MUBI, která je však výhradně pro filmové fajnšmekry, kteří milují snímky Ingmara Bergmana či Jeana Luca-Godarda. 

V České republice máme také jeden kanál, kde najdete třeba filmy, které se letos dostaly do nominace na Českého lva. Dafilms.cz však neláká jen na zmiňovanou kategorii filmů. Jedná se hlavně o přehlídku dokoumentárních filmů a krátkých snímků začínajících autorů. 

Na internetu je tedy velké množství alternativ, kde můžete zahnat nudu sledováním něčeho velmi zajímavého a nemusí to být zrovna ČT3, i když nikdo nepopírá, že existence tohoto kanálu televizi nesluší. 

KAM DÁL: Česká televize připravuje novou vánoční pohádku. Vojtěch Kotek a další ji natáčeli na zámku ve Žlebech.