Ach, ta viróza! Prezident Zeman opět podlehl svým démonům, Sobotka je prý svině

Prezident premiéra rozhodně nešetří
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Stav prezidenta Miloše Zemana evidentně není dobrý. Nejde jen o jeho tělesnou schránku, kterou se snaží ovládat, co mu síly stačí. Mnohem větším problémem se zdá být jeho mysl. Český občan pláče, když vidí hlavu státu ve stavu, který rozhodně není ani za mák reprezentativní. 

V pravidelném pořadu televize Barrandov Miloš Zeman glosuje aktuální témata a odpovídá na otázky majitele média Jaroslava Soukupa. Včera se však opět ukázalo, jak moc hradní pán pohrdá obyvateli této země včetně svých voličů. Choval se totiž znovu velmi, řekněme neprofesionálně. Při pohledu na státníka bylo jasné, že ho trápí opravdu silná viróza (asi z klimatizace), která zřejmě ovlivnila i tok jeho myšlenek.

Bohuslav Sobotka zareagoval: "Myslím, že výroky prezidenta Zemana ukazují,že u něj dochází k rozpadu osobnosti, a obavám se, že to s plynoucím časem bude jen horší..."
Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová si myslí, že by hnutí ANO nemělo do prezidentských voleb posílat vlastního kandidáta. Podle ní je nejlepší volbou Miloš Zeman. Prý je schopen dobře reprezentovat republiku. No, potěš koště.

Ostuda jako hrom

Týden s prezidentem je na komeční televizi každý čtvrtek. Je možné se na něj připravit, nejde o žádnou nachytávku ani "přepadovku" s mikrofonem. Prezident se na Barrandov přesouval ze Žofínského fóra a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl přijít další trapas. Jenže nebyl by to Miloš Zeman, aby z klobouku nevytáhl nějakého toho ostudného králíka. 

To, že hned v prvních minutách sepsul komplet celou vládu (snad kromě Karly Šlechtové, kterou naopak vychvaloval až do nebes), se asi ještě dalo očekávat. Ani takový Daniel Herman se netěší jeho oblibě, takže i zde bylo možné předpokládat nějaký ten jízlivý komentář. Ovšem to, co přišlo na adresu premiéra Bohuslava Sobotky, to je moc i na stávající tuzemské poměry banánové republiky.

"Politici mají oslňovat v dobrém slova smyslu, ale když tam máte šedivou bytost, která má charisma lahve od okurek, tak těžko můžete oslňovat," řekl také Miloš Zeman.

Nechme ho v klidu odejít

Muž, který má být autoritou, příkladem a vzorem pro své "poddané", totiž šéfa vlády nepřímo nazval sviní, která ze čtyři roky fungujícího vztahu vyhodila svého partnera. "Když ale někdo vyhazuje svého partnera čtyři měsíce před volbami, tak se chová jako svině," glosoval Zeman. 

To, že premiéra v další části pořadu pojmenoval jako Bohumila, snad ani nemá smysl komentovat. Těžko říct, jaký druh virózy to byl tentokrát. Ať měl v sobě Miloš Zeman cokoli, zase se odhalil v celé své nahotě a ukázal národu, že je už starým nemocným mužem, který ani na pár hodin nedokáže ovládnout své démony.

"Kdyby mě M. Zeman chválil, ptal bych se, kde jsem udělal chybu. Stydím se, že na Pražském hradě sedí člověk, který nectí heslo své standarty," reagoval na Twitteru Daniel Herman.

Jakmile má sebemenší příležitost, jak svého nepřítele urazit, zesměšnit nebo z něj udělat rádoby klauna, jde do toho. Při jeho inteligenci se ale snad ani nedá uvažovat nad tím, že by nechápal, že dělá šaška pouze sám ze sebe. Pravý důvod jeho chování je tak zřejmě schován v hluboko v povaze pana prezidenta. Další z démonů, kterého nedokáže ukočírovat.

Nepranýřujme ho za to. Asi nikdo z nás netuší, jaké bolesti může prožívat vzhledem ke svému zdraví. Odpusťme mu ještě jednou a nechme ho v klidu a pokoji odejít na Vysočinu, kde si bude užívat důchodu. Pro tuto zemi toho udělal hodně, věnoval jí prakticky celý svůj život. Pojďme mu to teď všichni vrátit tím, že mu dopřejeme zaslouženého odpočinku.