Arenberger porušil slib prezidentovi a selhal, říká Pekarová Adamová. Expremiér Topolánek volí i sprostá slova

Pekarová Adamová v roce 2009 vstoupila do nově vzniklé TOP 09, do té doby se aktivně politicky neangažovala
 

Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil. Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger pokračuje v chaosu, který tento post provází od začátku pandemie koronaviru. Vrcholem byl jeho pokus o rektální testování žáků při nástupu do škol. Nebo se máme bát dál, protože má v záloze další šílenosti? 

Jen pár dní je ve funkci ministra zdravotnictví ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger. A už je obviňován z nekompetentnosti. „Každý nový ministr slibuje prezidentovi, že bude zachovávat Ústavu a zákony. Přístup nového ministra zdravotnictví, který vědomě při vyhlašování opatření porušuje zákon a čeká, že jeho rozhodnutí soud zruší, je naprosto nepřijatelný,“ má jasno předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Ať čeká, já na to s*ru

Podle ní Arenberger balancuje na hranici porušování Ústavy. „Předpoklad pana ministra, že se lidé budou pak podle protiústavních nařízení chovat, dokud je za čtrnáct dnů soud nezruší, je v rozporu nejenom s Ústavou, ale především s dobrými mravy.“

Bývalý předseda vlády Mirek Topolánek šel na svém Twitteru ještě dále. „Ministr Arenberger mluvil o tom, že vláda bude čekat, až omezení shromažďování shodí soud. Ať si čeká. Já na to s*ru už teď,“ napsal expremiér.

 

 

 

Jsou placeni od hodiny?

Arenberger mnohokrát veřejně sliboval, že zlepší komunikaci svého resortu. „Avšak trestuhodně selhal už po pár dnech ve funkci. Ba co hůř, jeho slova českou společnost vracejí někam na úroveň před listopadem 1989,“ doplnila Pekarová Adamová.

Také europoslanec Jiří Pospíšil se velmi podivuje pokračování chaosu a informacím, které z ministerstva zdravotnictví proudí. „Ministr Arenberger prohlásil, že na hřišti může být nově 12 lidí v šesti skupinách po dvou, když udrží rozestup deset metrů. A na tomto návrhu vláda pracovala dvacet hodin. Asi jsou placeni od hodiny, jinak si to neumím vysvětlit!“

KAM DÁL: Hamáček se zachoval jako zbabělec, Petříček odchází z vlády. Jak je ale možné, že Hamáček i po průšvizích ovládl ČSSD?