Zeman lhal, je to velezrádce, tvrdí poslankyně Langšádlová. Jeho chování přesáhlo hranici slušnosti

Je záměrné neinformování o zdravotním stavu prezidenta Zemana součástí rozkladu důvěry občanů ve státní instituce?
 

Smutné, nestátnické a hrající do noty dezinformačním webům i Ruské federaci. Tak hodnotí vystoupení prezidenta Miloše Zemana v televizi Prima část politického spektra. Podle předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky se prezident Miloš Zeman choval trapně, europoslanec Zdechovský doplnil, že moderátorka měla rozhovor ukončit. 

Více než týden trvala reakce prezidenta České republiky na podezření, že ruští agenti provedli na našem území teroristický čin, během kterého zemřeli dva naši občané. Podle svých slov potřeboval získat co nejvíce infromací. Některé politiky však jeho "výkon" nepřesvědčil. „Pan prezident vytvořil videomateriál pro spoustu dezinformačních serverů. Nic jiného jsem od něj ani nečekal, ale je to mimořádně smutný pohled,“ má jasno poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Moji kolegové důkazy viděli

Moderátorka Partie Terezie Tománková tolik urážek možná už dlouho neslyšela. „Pan prezident se choval vůči paní moderátorce dost trapně. Ty narážky na ni od prezidenta republiky jsou hodně za hranou slušného chování!“ tvrdil předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Na místě paní moderátorky bych rozhovor s panem Zemanem ukončil. Jeho chování bylo absolutně odporné. Jak se jmenuje ta stránka s časovým odpočtem, jestli je ještě prezidentem?“ kroutil hlavou europoslanec Tomáš Zdechovský.

 

 

 

„Miloš Zeman v dnešním projevu opět prokázal, že mu nedělá problém lhát ve prospěch ruských zájmů a ohrožovat bezpečnost naší republiky. Tvrdit, že neexistují důkazy, že by agenti byli ve vrbětickém areálu, je opravdu lež. Skutečností totiž je, že na přítomnost agentů ukazuje řetězec nepřímých důkazů. Moji kolegové z výborů všechny důkazy tajných služeb viděli a ve svých usneseních závěry tajných služeb jasně podpořili. Dnes už nikdo nemůže pochybovat o tom, že prezident je velezrádce,“ doplnila poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová.

Tohle není prezident

Zajímavé je, že ruská agentura Interfax se už odvolává na projev prezidenta Zemana. Píše, že „neexistují žádné důkazy o přítomnosti “ruských agentů” v obci Vrbětice v okamžiku výbuchu v muničním skladě“. 

„Nešlo o projev pro české občany, ale pro Ruskou federaci. Bagatelizace, vnášení pochybností, pomlouvání. To vše umně zaobaleno. Tohle není prezident. Díky hlasům ANO, ČSSD, SPD a KSČM neprošla v PS ústavní žaloba. Budu dělat vše pro to, aby většina po volbách byla jiná,“ dodala předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

KAM DÁL: Máte nohy připravené na léto? Zbavte je plísní a rozpraskaných pat.