Došlo na nejhorší: Jiří Ovčáček ztrácí koncentraci. V hlubokém dojetí přišel o jedovatou slinu

Jiří Ovčáček se po projevu prezidenta na chvíli odmlčel
 

Po televizním proslovu prezidenta Miloše Zemana a jeho následném vystoupení v pořadu Partie CNN Prima by jeden čekal, že se jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček nebude stíhat vymezovat proti různým nařčením vůči svému zaměstnavateli. Jeho twitter se však v inkriminovanou dobu na dlouhé hodiny odmlčel. Co se stalo? 

/OVČÁČKOVO OKÉNKO/ Na twitterové projevy Jiřího Ovčáčka jsme si již celkem zvykli. A je naopak zneklidňující, je-li na tomto oficiálním "hradním kanálu" ticho. Možná zabralo jeho správci  hodně času přepsat doslovně prezidentův rozhovor s Terezií Tománkovou pro pořad Partie. Na twitter ho sdílel z oficiálního webu Pražského hradu v plném znění, tedy i s přepisem všech urážek, které pan prezident stihnul vůči televizní redaktorce během tříhodinového natáčení vyslovit. To asi kvůli soudruhům z Ruska, aby se také pobavili, když jej překládali do ruštiny.

A zatímco se pražská kavárna, "nespravedliví" novináři a osobnosti společenského a kulturního života přebíjeli v naštvaných komentářích nejen k tomu, co prezident řekl, ale i k tomu, jak to řekl, Jiří Ovčáček si užíval ovace a pochvalná slova podpory adresovaná panu prezidentovi. Na duši jej jeden potěšil natolik, že neodolal a s víkendovým soumrakem se o něj podělil v tweetu: „Jeden z ohlasů mne dojal a promluvil mi ze srdce: Mohu konstatovat jediné - máme na Hradě po roce 1938 prvního skutečně statečného prezidenta!“ Nejen nejeden „kavárník” by asi nesouhlasil. 

 

 

Kopie pro ruskou propagandu

Twitterový účet hradního mluvčí následně jako by ožil, jeho správce se probral ze spokojené letargie a opět si to odskákali během příštích hodin všichni. Opozice - „Lžou ráno, lžou dopoledne, lžou odpoledne, lžou večer. Opozice a její média.“ Svědomí - „Nepotřebujete jasné důkazy? V roce 2003 je také nechtěli. V Sýrii a Libyi je také nechtěli… Svědomí buší na dveře. A bude se ptát. Nelze uniknout.“ Zřejmě přesmyčka k prezidentovu překvapivému názoru, že v kauze Vrbětice existují dvě vyšetřovací verze. Následoval tedy pro jistotu opět sdílený dokument - Mimořádný projev prezidenta republiky. Zřejmě aby si jej všichni opravdu poctivě přečetli a Rusové jej měli k dispozici i v další kopii. 

 

 

Chudák Evropská komise, která v době rozohněné mysli Jiřího Ovčáčka vydala prohlášení: „EU Agrofertu auditované dotace neproplácela a Česko vracet nic nemusí.“ Chudák opozice „usvědčena - důkazem nikoli dojmy - z ohavného lhaní!“ Zaplať Bůh, k němuž se pan mluvčí tak rád a často obrací, oddechl si potají premiér země za tak neochvějnou podporu z Hradu. Samozřejmě nemohla chybět ani tradiční, z kontextu vytržená prohlášení na Hradě neoblíbených politiků. Ale konečně byl pozdní večer a Jiří Ovčáček už mohl propadnout opojné letargii po náročném dni. K počítání oveček si do deníčku zapsal: „Prezident republiky v neděli 25. dubna 2021 zachránil čest a suverenitu České republiky.“ S takovým zjištěním musel usínat sladce, beze strachu a především s pocitem, že svou oddaností rozverného šéfa ochránil před všemi podvratnými silami.

KAM DÁL: Máme strach o Jiřího Ovčáčka. Tolik zloby a nenávisti by zabilo i koně, natož tuto křehkou bytost.