Máme strach o Jiřího Ovčáčka. Tolik zloby a nenávisti by zabilo i koně, natož tuto křehkou bytost

Studoval Arcibiskupské gymnázium v Praze, odmaturoval na soukromém Ekologickém gymnáziu. Následně nedokončil studia andragogiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze
 

Tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček na sociálních sítích pravidelně servíruje svou dávku zloby. Nižšího státního úředníka málokdo bere vážně. V poslední době se ale jeho útoky stupňují tak, že se o něj začínáme bát. K mrtvičce stačí málo, a to by mu nikdo nepřál!

/KOMENTÁŘ/ Bývalý redaktor komunistických Haló novin a dle svých článků zřejmě také obdivovatel socialismu je velmi zajímavá postava. Pro někoho komická figurka, která stojí vedle svého šéfa. Pro jiné odvážný chlapík, který hrdě říká své názory.

Každopádně zřejmě jen on a možná i pár zasvěcených (zdravíme pány Nejedlého, Mynáře a spol.) vědí, co se na Hradě odehrává a jak je o Miloše Zemana pečováno. Některé informace zmiňují pravidelná přistání vrtulníku v místech, kde právě hlava českého státu pobývá, zastánci konspiračních teorií hovoří o oživovacím sarkofágu, kam prezident pravidelně uléhá. Kde je pravda? Možná někde mezi, nebo třeba úplně jinde. 

 

 

 

Kult osobnosti a poslušné panáčkování

Ovšem pan Ovčáček je velmi pracovitý, to mu nelze upřít. Za roky "mluvčáčkování" si vybudoval jakýsi kult osobnosti, který nemá ve světě tiskových mluvčí obdoby. Jiří je jedinečný, originál každým coulem. Člověk se však často musí ptát, jestli šíří vlastní světonázory, nebo stále hovoří za svého chlebodárce. 

Je zapálený, dře i ve vlastním volnu. Na sociálních sítích s oblibou "dští oheň a síru", jak stojí v jím často citované Bibli. Oblíbeným terčem jeho nenávistných slin jsou novináři a média obecně, případně "zlá" opozice. Jeden aby se bál vůbec zapnout Twitter, co na něj zase vyskočí.

Komára plácneš, ale co s ním?

Ale budiž, Jiří Ovčáček má jistě právo na své postoje a může se projevovat, jak je mu libo. Řadu lidí tím pobaví, takže je vlastně dokonce i užitečný. „Klíště vykroutíš a spláchneš, komára plácneš, na veš je šampón. Ale co uděláme s tebou?“ píše diskutujících pod jedním z tweetů. Ovšem hradní mluvčí je silný chlapík, podobnými ataky se většinou nenechá rozhodit .

 

 

 

Přesto máme o pana Ovčáčka strach. Co když to jednou nezvládne? Rozčílí se a...neštěstí bude na světě. Dovolujeme si mu uctivě nabídnout profesionální pomoc z řad s námi spolupracujících lékařů, ale i psychologů. Pro všechnu tu péči o Miloše Zemana možná zapomíná sám na sebe. A jak známo, prevence je základ. Tak kdyby bylo potřeba, jsme připraveni!

KAM DÁL: Učitelka Jiřího Ovčáčka píše prezidentovi. Byl to můj nejméně bystrý žák, zmiňuje v otevřeném dopise.