Smutný osud malého slůněte, trpělo kvůli lidem. Přišlo o polovinu chobotu, z toho pohledu mrazí

Slůně zemřelo pouhé dva dny po amputaci chobotu
 

Pohnutý příběh mláděte ohroženého druhu slona dohání k slzám. Obyvatelé malého města v Indonésii ho našli v naprosto zuboženém stavu po hodinách strachu, hrůzy a bolesti, které muselo prožít. Záchranáři mu museli amputovat část chobotu. Z pohledu na týrané slůně mrazí.

V Indonésii vinou pytláků zemřelo mládě ohroženého slona sumaterského. Kvůli nastražené pasti totiž přišlo o polovinu chobotu a do rány se mu dostala infekce.

Toto mládě se chytilo do kruté léčky a zůstalo úplně samo. Jeho stádo ho opustilo.

Našli ho až vesničané z města Aceh Jaya a převezli ho na ošetření k ochráncům zvířat. Záchranáři byli nuceni slůněti amputovat poměrně velkou část chobotu, aby se ho pokusili zachránit. Malý slon ale po dvou dnech zemřel kvůli infekci v těle, kterou mu zranění způsobilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Telegraph (@telegraph)

„Dělali jsme, co jsme mohli, ale slůně se nám zachránit nepodařilo. Jeho zranění bylo velmi vážné a nakonec podlehlo infekci,“ řekl Agus Arianto, šéf záchranářské agentury v Acehu.

Tento druh slona (slon sumaterský) je kriticky ohroženým druhem. Je poddruhem známějšího slona indického a pochází ze Sumatry. Na vině je mimo pytláky ještě odlesňování ostrovů Bornea a Sumatry, tedy jeho přirozeného prostředí.

Ten nejhorší osud často potkává samce slona sumaterského, ti jsou totiž velmi ceněni mezi pytláky kvůli svým klům, které mohou dosahovat obrovských rozměrů. Pytláci s nimi poté obchodují na černém trhu se slonovinou.

Z činů pytláků mrazí. Sloni totiž mohou v nastražených léčkách trpět celé dny a to vše jen kvůli kusu slonoviny.

Zdroj: BBC, The Telegraph

KAM DÁL: Muž adoptoval psa z útulku, ten se ale u něj doma bál usnout. Důvody nového majitele dohnaly k slzám.