David Dvořák: Kefír děti i dospělé vyflusne šťastné a unavené

Živá kultura a propojení světa dětí a dospělých, to je hlavní náplní Kefíru
Zobrazit fotogalerii (12)
 

A je to tady znovu! Už 5. září na zámku Kačina vypukne třetí ročník mezinárodního festivalu, který nemá v naší zemi obdoby. O programové jedinečnosti akce jsme si povídali s principálem Kašpárku v rohlíku a programovým šéfem Kefíru Davidem Dvořákem.

Co si můžeme představit pod názvem Kefír a bejbypankový festival?

Festival Kefír propojuje tak jako například Kašpárek v rohlíku kvalitní společnou zábavu dospělých a dětí! Tedy žádné zažité „děti skousnou všechno a já to nějak přežiju.“ Kefír je řízný název a jeho podtitulem je „živá kultura.“ To vypovídá o tom, že to co dovážíme, důkladně vybíráme a hlavně si vymýšlíme vlastní originální atrakce a výstupy, takže Kefír je plný života. Taky je to festival mezinárodní, což maže hranice a umožňuje přivést do republiky věcičky, které v Čechách ještě nikdo neviděl! No a Bejbypank, to tvořivé hnutí či pohnutí, výzva k aktivitě!

Co vás vedlo k tomu, připravit takovýto festival pro děti?

Moje děti a inspirace na zahraničních festivalech.

Čím je tato akce jedinečná?

Jednoznačně kvalitním výběrem a originálními novinkami, které nelze jinde spatřit! Pak také tvorbou vlastního světa, tedy vstoupíte na jeden den do Země-nezemě a Kefír vás vyflusne šťastné a unavené.

 Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

To je těžké říct. Je to jako protěžovat jedno dítě před druhým, když je máte všechny rád. Všechno má něco do sebe a každý si určitě najde to svoje. Akvabely na louce, bagrovací dílna, divadlo, hudba, sokolovna…. Na našem webu se vždy doklikáte až k fotografiím a videu, takže ochutnat z programu lze již před festivalem ze stránek festivalkefir.cz.

 

Co je letošní festivalovou největší „bombou“?

Tak bych tedy subjektivně vypíchl australský divadelní soubor Strange Fruit, italskou kapelu The sweet life society a francouzský soubor Deus ex machine. Všichni jsou v Čechách poprvé!

Klíčová slova: