Choďte s dětmi do divadla

Petrpaslíkovo divadlo je kombinací loutkového a živého divadla jednoho herce
 

Proč chodit do divadla, stačí pohádky v televizi nebo kino. Je to přece zábavnější - plné efektů a triků. Co jim však dá divadlo navíc? A podle čeho vybrat kvalitní dětské představení?

Kino nikdy nemůže dětem nabídnout to krásné sdílení – diváci – herci. Divadlo používá jiný jazyk než je tomu u filmového ztvárnění. Pohádka v divadle dává dětem úplně jiný rozměr a nemůže se poměřovat s filmem. Divadlo rozvíjí fantazii a estetické vnímání. Proto, milí rodičové, choďte s dětmi do divadla. A jak poznat to skutečně dobré?

Podle čeho vybírat

  • Téměř stoprocentní zárukou jsou profesionální soubory s dramaturgií zaměřenou na děti – např. divadlo Minor či Divadlo v Dlouhé
  • Dejte na doporučení těch, kteří se v tomto oboru orientují
  • Prostudujte si předem na internetových stránkách o čem, pro jaké diváky je pohádka určena a také si zkuste najít na představení předešlé reakce a recenze

Tipy na pohádky o tomto víkendu

Rozjíždíme to s Kašpárkem

V sobotu 12. září můžete s dětmi vyrazit na akci plnou soutěžení, ale i na pohádku, kterou zahraje Petrpaslíkovo divadlo. Více najdete na: www.kasparek-melnik.cz.
Divadlo Lampion Kladno

V neděli 13. září vstupuje Divadlo Lampion do své 66. Sezony. U této příležitosti se koná slavnostní otevření nově vzniklého Ateliéru Divadla Lampion. Na programu dne bude výtvarná dílna s názvem Rohy z rohlíků a Čerti z klacíků. Od 15 hodin se raje pro děti marionetová Čertovská pohádka. Více na: divadlolampion.cz.

Pohádkové srdce Evropy

I když tento tip není úplně divadlení, určitě stojí za návštěvu. Až do 30. září se koná na Karlštejně výstava věnovaná dětem. Děti projdou kouzelnou skříní do pohádkové země skřítků, víl a pohádkových bytostí, jejichž objevitelkou a autorkou je výtvarnice, spisovatelka a ilustrátorkaVítězslava Klimtová. Více na: www.hradkarlstejn.cz.

Klíčová slova: