Šťastní a spokojení singles dneška

Dobrá nálada v každém věku je životabudič.
 

Single dnes je mladý člověk, ale i senior, který žije z jakéhokoliv důvodu sám. 

...nebo sdílí častý hovor ve stylu: „Hele Růženko, co tenhle chlap?" Růženka odpoví: "Šílíš? Tomu kouká parte z kapsy." "No právě, je ušmudlaný, sešlý, tak je asi sám, houbeles! Nebudu na stará kolena někomu prát připrděný trencle a uklízet po něm drobky od protézy v puse." "No jo, máš pravdu, je to chlap. Dáme si ještě kávičku?“

Toto téma je časté v rozhovoru lidí, kteří překročili hranici 55+. Jsou sami, ale plní síly a elánu. Jaké jsou jejich možnosti, jaké jsou jejich pohledy na život, který žijí a co jim přináší? Je to volba každého z nich, jak s tím kdo naloží a jak se k tomu postaví. Záleží i na tom, jaké má kdo možnosti.

Věk 55+

Mladí lidé řeknou „no jo, staré maso, co chceš,“ ale je tu jedno ale. I oni jednou budou to „staré maso“. Co je čeká, až jim bude 55+? Když denně sledujeme dění ve světě, není to, co by vyvolalo úsměv na rtech. Spíše slzu a obavy.

Bohužel tam nahoře to mají zařízené tak, že chlapi odcházejí nahoru dříve, a ta svá sluníčka nechávají na pospas osudu. Také syndrom změny toho starého masa za mladé je dnes u chlapské populace dost častý jev, a tak řady single osob v pozdním věku přibývají a budou přibývat.

Člověk má za ty roky dost poznání, zkušeností, ale i vybudované zázemí. Každá změna, natož v oblasti seznamovaní, je více a více a složitější. Má své rituály, zájmy, kamarády a kamarádky, není ničím vázán a jak si co udělá, takové to má.

Chlap 55+

Chlapi na stará kolena už také poznali své. Dokážou si uvařit, uklidit po svém, a jen oni se v bordelu vyznají nejlépe. Mají totiž svůj systém, který by žádná ženská nikdy nepochopila, a ani nepochopí. Kouřové efekty také nemusí řešit výpravnou debatou, proč je nedělá na balkoně, ale například v posteli u televize.

Žádná žena mu nenadává, že neuklidil smradlavé ponožky, a nevyčítá mu chrápaní a mlaskání v noci, když se spí. V restauraci si popovídá s přáteli o chlapských věcech, a kdy se vrátí, zda po dvou či po čtyřech, je jeho svobodná volba. I když taková kouzelná víla, která by se zjevila, navařila, poklidila a hlavně zase bez keců zmizela, by byla vhodná.

Žena 55+

Dámy mají čas na své koníčky a kamarádky. V případě setkaní s chlapem stejného věku se nemusí po 5 minutách konverzace obávat dotazu, jak to má ráda a jaké je má. Což je častá otázka mládím oplývajících mužů na seznamkách. Také nemusí poslouchat moudré připomínky, proč musí s něčím doma harašit, když se pán tvorstva zrovna dívá na sport v televizi a přes hlasitost neslyšíme vlastního slova. Takže, proč do všeho lézt na stará kolena? Nestačí mít dobrého kamaráda či kamarádku anebo bandu fajn přátel? Má to své výhody.

Témat k hovorům, díky prožitým létům, je při setkání bezpočet. Mají hlavu i patu, a tak není nikdy nuda v konverzaci. Starší lidé si rádi povídají. Nejsou tak závislí na klofání do mobilu, a jsou rádi i vděční, když můžou s někým vyjít ven, a strávit volný čas s druhými.

Pokud to finanční stránka dovolí, jezdí se i na poznávací zájezdy. Díky věku se dost využívají různé benefice, slevy, nabídky společných výletů, kde se dá poznat spousty báječných kamarádů. Nejsou omezeni časem. Tedy pokud doma nemají mňoukavé, pípavé a štěkající lásky. Mají čas poznávat místa na této planetě, a vše si v klidu užívat. Nemusí si hlídat, kdy se navrátit domů. Nemusí se na nikoho ohlížet, co by kdo řekl pozdnímu návratu. Jen bedlivě sledovat průvodce, abychom se nikde neztratili. I když, také by to byl jedinečný zážitek na celý život, ne?

Žije se stále na plno

Také lidé single ve starším věku mají své časopisy, internetové stránky (například i60) i své kluby po celém území ČR. Jsou akční, svolávají týdenní srazy v malebných hospůdkách a kavárnách, například v Berouně, Kladně, ale ani okrajové části Prahy nezůstávají pozadu.

Sami si organizují víkendové akce plné překvapení, zábavy a vycházek. Na jedné víkendové akci se také zúčastníme a dáme vám podrobný raport všeho, jak se dokáží starší lidé bavit na plné pecky. Snad si neprošoupeme a neprotančíme své kecky.

Takže berme život s úsměvem, a když se moc nedaří... Kdo ví, co bude zítra, tak co to hrotit.

Žijme na plno. O věku to rozhodně není. Jen chtít.