Benešovská nemocnice solí s rozumem

Nadměrná spotřeba soli zatěžuje především ledviny a oběhový systém
01.03.2016 - 08:00   |  

Na výzvu hlavního hygienika ke snížení spotřeby soli v jídle zareagovala mezi prvními v regionu nemocnice v Benešově. Její tým nutričních terapeutek nabádá pacienty k zdravé konzumaci.

V článku Češi jsou rekordmani ve spotřebě soli, ničí si ledviny jsme informovali o výzvě hlavního hygienika k omezení solení jídla. 

V prohlášení nemocnice Rudolfa a Stefanie uvedla, že pomůže šířit informace o nadměrné konzumaci soli a jejích dopadech. Dále chce pokračovat ve své snaze o omezení obsahu soli v pokrmech připravovaných nemocniční jídelnou. Podle testu MF Dnes již obstála nejlépe mezi českými porodnicemi. Jídlo pro maminky nebylo přesolené a mělo správnou energetickou hodnotu. "Obsah soli je v jídelně benešovské nemocnice nejvíce sledován u jídel pro rodičky a samozřejmě u diet. Tým nutričních terapeutek navíc dbá na edukaci pacientů o jejich dietách, vhodných surovinách, obsahu soli atd.," uvádí se v prohlášení nemocnice.


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru