Sára Saudková otevřela rekonstruovaný Ústav mateřství v Krči

Sára Saudková a ministr Svatopluk Němeček při slavnostním otevření
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Známá fotografka a ministr zdravotnictví přestřihli pásku v gynekologicko-porodnickém oddělení Thomayerovy nemocnice. Investice dosáhla výše necelých třicet milionů korun. 

Celkovou rekonstrukci dřívějšího ústavu mateřství, dnes pavilonu U gynekologicko-porodnického oddělení, financovalo ministerstvo zdravotnictví částkou 15 750 000,- Kč a nemocnice částkou 12 630 000,- Kč. 

Čtyři porody

"Já už si trochu připadám jako štamgast zdejší porodnice. S vydatnou pomocí personálu a lékařů jsem přivedla tady na svět čtyři svoje děti. Za to nepřestanu být této nemocnici na dosmrti vděčná," vysvětluje Sára Saudková svůj vztah k Thomayerově nemocnici.

Prostředí je vychytané

"Získali jsme nová lůžka a nové krásné pokoje. Přizpůsobujeme ženám prostředí jejich domovu. Ženy chtějí rodit intimně, v krásném prostředí a mít okolo sebe samé příjemné lidi. To jim zde nabídneme. Máme 30 porodních a 21 pooperačních gynekologických lůžek. Každý pokoj má své vlastní sociální zařízení," uvedl primář gynekologicko porodnického oddělení Petr Kolek. "Rekonstrukce je mimořádně povedená a krásná z pohledu laika i uživatelky. Ženy se dívají na trochu jiné parametry než jsou elektrické rozvody. Žena sleduje, jakou to má barvu, jak se v tom cítí a jak je to pohodlné. Z uživatelského pohledu mi to připadá velmi dobře vychytané," pochvaluje nové prostředí Sára Saudková.

Příjemný personál

"Navzdory tomu, že porod je „řezničina“, to bude nepochybně požitek pro všechny současné a budoucí maminky. Z mé strany bude největší poděkování patřit personálu, protože lidi rozhodují o tom, jak to v nemocnici funguje. Tady od uklízeček, přes sestřičky až po lékaře, se všichni chovali nádherně. Ačkoliv porody nejsou zrovna v rejstříku mých oblíbených činností, tak byl vždycky nádherný pobyt, právě pro ten přístup lidí," říká Sára Saudková.

2000 příchodů na svět

V Thomayerově nemocnici se za rok narodí asi 2000 dětí a na gynekologicko-porodnickém oddělení proběhne na 7000 specializovaných vyšetření.  

Klíčová slova: