Útulky a záchytné stanice ve vašem okolí I.

Krásnou kočičku Haničku, která hledá nový domov naleznete v útulku v Tmani u Berouna
 

Ztratil se vám pejsek či jiný domácí mazlíček? Nebo byste rádi pomohli opuštěnému zvířátku? Připravili jsme pro vás přehled útulků a záchytných stanic.

Pražský spolek ochránců zvířat Klecany

Soustředí se na ochranu zvířat, zejména péče o opuštěná, poraněná, nemocná a týraná zvířata. Osvojit si můžete pejsky, kočky i ostatní zvířátka. Současně se můžete na útulek obrátit při ztrátě či nálezu zvířátka.

Chlupáči v nouzi Tmaň u Berouna

Jedná se o ryze kočičí útulek, nicméně v případě nouze přijme i pejska. Podle předsedkyně útulku Andrey Urbanové se jen výjimečně vyskytnou kočičky, které někdo hledá. V současné době je v útulku mnoho koťat.

Útulek pro opuštěná zvířata a odchyt Dolní Měcholupy a Trója

Tato stanice spadá pod Městskou policii hl. m. Prahy. Ztratil-li se vám mazlíček, můžete se obrátit právě na tento útulek. Ovšem musíte počítat s tím, že za jeho odchyt zaplatíte. Naopak chcete-li nějakému zvířátku v nouzi pomoci – v nabídce najdete psy, kočky a další zvířátka.

Čtěte také: Když psům nebudeme brát přirozenost, nemusíme řešit žádné problémy

Psí útulek Bouchalka Buštěhrad

Ryze psí útulek, kromě toho nabízí i kastraci od útulkového lékaře, dále odvoz nebezpečného psa, výjimečně i hotelové služby pro pejsky. Pokud budete chtít jako soukromá osoba dát pejska do útulku, počítejte s tím, že za to zaplatíte 3000 – 4000 Kč.

Psí útulek Maršovice

V útulku naleznete zatoulané či vyhozené psy z okolí. I tento útulek přijímá pejsky od majitele, který se o něj z vážných důvodů nemůže starat, ovšem jen v případě, pokud je volná kapacita. Tento příjem je také zpoplatněn částku 2500 Kč.

Mohlo by vás zajímat: Psí smečka děsí Týnec

Městský útulek pro psy Lesan Kralupy nad Vltavou

Zřizovatelem útulku je město Kralupy nad Vltavou a slouží k dočasnému pobytu nalezených, týraných psů umístěných majiteli k adopci. Maximální kapacita je zde 25 psů. Z velké časti, jsou náklady na provoz městem a dále pak ze sponzorských darů.

Všechny zmíněné útulky moc ocení Vaši pomoc – peněžní nebo v podobě krmiva pro své svěřence. Udělejte dobrý skutek a pomozte, jak je to ve vašich možnostech.