Rostliny, které vám pomohou se zdravým spánkem: Sehnat se dají celkem snadno

Některé pokojovky umí z ovzduší odstranit nebezpečné toxiny, mezi které patří např. formaldehyd
Foto: Unsplash
Některé pokojovky umí z ovzduší odstranit nebezpečné toxiny, mezi které patří např. formaldehyd
zajímavost

Některé pokojové květiny zkrátka umí mnohem více než jen krásně doplnit interiér, některé čistí vzduch a jiné mají léčivé účinky. Můžete ale narazit i na rostliny, které mimo tyto vlastnosti i podporují zdravý a kvalitní spánek.

reklama

Řada z nás je přesvědčena o tom, že kvalita vzduchu u nás doma je naprosto ideální a že k dosažení skvělé kvality vzduchu stačí pouze několikrát za den pokoje vyvětrat. To je ale omyl.

Vzduch v našem domě či bytě, zejména pokud bydlíte ve městě, může obsahovat celou řadu toxických sloučenin, které mohou mít negativní vliv na naše zdraví, ale i na kvalitu našeho odpočinku.

Mezi tyto látky patří mimo jiné formaldehyd a benzen, který se k nám může dostávat jak zvenčí, tak i zevnitř. Tyto látky se totiž často uvolňují z lakování na nábytku a dalších věcí, které můžeme najít téměř v každé domácnosti.

Některé rostliny umí tyto látky absorbovat, a fungují tak jako přírodní filtr okolního vzduchu. Zároveň produkují kyslík a zlepšují tak náš spánek.

Aloe vera

Mezi tyto květiny patří i proslulá aloe vera, která nejen funguje jako léčivá mast na popáleniny, vyrážky a hydrataci kůže, ale také je skvělým pomocníkem při filtraci ovzduší.

Agáve

Řada z nás zná tuto rostlinu z pultů supermarketů, kde se vyskytuje ve své zpracované formě, a to ve formě lahodného sirupu. To ale není to jediné, k čemu tato rostlina lze použít.

Skvěle poslouží i k odstranění toxických sloučenin z okolního prostředí.

Tchýnin jazyk

Tato květina, která je oblíbená pro svůj moderní vzhled a relativní nenáročnost ,také funguje jako přírodní čistička vzduchu.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Tato aktivita snižuje riziko smrti téměř o čtvrtinu.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/rostliny-ktere-vam-pomohou-se-zdravym-spankem-sehnat-se-daji-celkem-snadno-68637
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.