Tragédie na trati v Neratovicích, rychlík srazil muže

Šlo o sebevraždu, nebo nehodu?
 

Rychlík na cestě z Prahy do Trutnova srazil muže. Totožnost mrtvého je zatím neznámá. Nehoda se stala na širé trati. Policie zatím šetří, jestli šlo o nehodu, nebo sebevraždu. Doprava stála více než dvě hodiny. 

Nehoda se stala v Neratovicích mezi železničními přejezdy v ulici U Závor a ulicí Vojtěšská. Záchranné složky i policie a drážní inspekce vyrazily na místo ráno v deset hodin. 

Strojvedoucí uviděl na kolejích na úrovni kamenného nápisu "MILUJI" muže. "I přes veškerou snahu nedokázal střetu zabránit a muž na místě svým zraněním podlehl," vysvětlila tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová. 

"Rychlík Českých drah jel ze směru z Prahy do Trutnova," potvrdil tiskový mluvčí drážní inspekce Martin Drápal. "Ve vlaku jelo více než 40 cestujících, naštěstí nebyl nikdo zraněn a po dvouhodinovém vyšetřování mohl vlak pokračovat dál," dodává Martin Drápal. Dvouhodinové zpoždění ovlivnilo železniční dopravu dopravu z Kolína do Ústí nad Labem v obou směrech. 

"Dechovou zkouškou jsme vyloučili požití alkoholu u strojvedoucího a nyní pátráme po totožnosti mrtvého," popisuje tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová. Zatím je velkou otázkou také to, jestli byla mužova smrt nehoda, nebo sebevražda.