Páníček skončil na LDN! Bobina hledá novou rodinu

Páníček je na LDN, kde už zůstane
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pomůžete fence Bobině, která nemá kam jít? Její páníček skončil na LDN, odkud se již nevrátí. Nemá se o ni kdo starat.

Útulek Lesan najdete v Kralupech nad Vltavou.

Kříženec labradora, fena, se narodila v březnu 2015, má 57 cm a 25,8 kg. Do útulku byla přivezena příbuznými od majitele, který se dostal na LDN, ze které se už nevrátí! Bobina je milá, k lidem kontaktní, byla zvyklá žít s majitelem v bytě s volným přístupem na zahradu, je čistotná a zvyklá na odrostlé děti. Psů v kotcích si nevšímá a prý si občas hrála se psem jedné příbuzné. Kočky honí, ale prý jim neublíží. Je temperamentní a vhodná k výcviku. Pomůžete Bobině najít nový domov?

Bobina přišla do Kralupského útulku Lesan minulý týden. Útulek je plný psů a nemá kapacity na další. Pomůžete? Je zde především hodně velkých psů, které nikdo nechce, ovšem oni by byli rádi, kdyby se našli páníčci, kteří jim dají nový domov a hodně lásky!

O problémech útulku jsme již informovali. Kralupský útulek volá o pomoc!

Pokud chcete pomáhat, ale na pejska nemáte dostatek kapacit, existuje i jiná možnost!

Sponzorské dary kralupskému útulku je možné poskytovat buď přímo útulku, nebo nákupem v charitativním obchůdku, či finančně na č. ú.:

2500620459/2010

Aktuálně nejvíce potřebují:

- roztoky na čištění psích uší (Virbac Epi-Otic ap.)

- Pepsin Pancreolan

- kvalitní granule. Raději menší množství kvalitnějších, než velké množství těch, které psi nežerou či jim působí zdravotní potíže. Doporučené značky jsou: Calibra - tím v současné době útulek krmí nejvíc. Především potom řadou Adult pro střední nebo větší plemena, Purina Proplan, Hills, K9, Eukanuba. (Pejsci, kteří se k nám dostávají, jsou často podvyživení, někdy ve špatném zdravotním stavu a nutné je dobré krmivo, aby se rychle dostali do kondice. Jakmile si zvyknou na dobré krmivo, nekvalitní pak nežerou nebo pak trpí trávicími poruchami, alergiemi aj.)

- mikročipy

- léky: Fortekor 5 mg, Furorese 40, Clavaseptin nebo Amoksiklav jakoukoliv gramáž, borovou vodu na výplach očí, Bactroban mast

- odblešovací pipety - nejvíce momentálně uvítáme Strongold nebo Advocate proti roztočům

- odčervovací tablety

- neplněné, jednoduché deky

- zručné kutily na drobné opravy, často se také hodí někdo se svářečkou nebo natěrače na vrata, podlážky a boudy (stále je zde co natírat, kdo rád natírá, je vždy vítán)

- ze psích pochoutek mají pejsci nejraději sušené kousky masa (100% maso sušené), případně sušené rybičky nebo psí piškoty   

Pokud byste měli doma tyto barvy, přineste následující odstíny:

Na plechy barvu Hostagrund (multifunkční základní antikorozní nátěr, pololesk), barva šedá.

Na pletivo u kotců Telkit S200 - pololesk, hnědá.

Na boudy se používá Industrit na kov a dřevo pololesk okr světlý nebo o odstín tmavší světle hnědá (u jiných barev je to odstín pinie).

Matrací a hraček, piškotů, psích bonbonů a tyček a levnějších granulí je v současné době dost a není je kam dát, bohužel v útulku mají jen malé skladovací prostory a věčně bojují s místem.

Jestliže chcete pejsky venčit a v případě, že se v útulku momentálně nacházejí vhodní pejsci k venčení, uvítají i tuto aktivitu. Je potřeba to ale konzultovat a naplánovat předem telefonicky nebo osobně s pracovníky útulku. Děti do 18 let si musí k venčení přinést potvrzení rodičů s telefonem na rodiče, kde si to můžeme ověřit, případně venčit za doprovodu rodičů.

Klíčová slova:
pes
LDN