Pomůžete ho najít? Kašle na rodinu, policie si neví rady

Hledaný Roman Pokorný může skončit až na tři roky za mřížemi
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Kutnohorští policisté stále neúspěšně pátrají po hledaném muži. Už třetím rokem se jim nedaří zjistit, kde se ukrývá třiačtyřicetiletý chlapík. Ten je podezřelý z toho, že jaksi "zapomněl" platit výživné. Zatím je to však jako hledání jehly v kupce sena. 

Od roku 2014 je výhlášeno celostátní pátrání po hledaném třiačtyřicetiletém muži. Stále bohužel bez výsledku. Jmenovaný je přitom podezřelý ze zanedbávání povinné výživy. Dluh se stále šponuje a momentálně je již ve výši rovných 130 000 korun. 

Hledaný Roman Pokorný není v rámci trestné činnosti žádným zelenáčem. Již byl v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Fotografie spolu s popiskem již mají všechny hlídky policistů i strážníci městské policie. 

Kdy byl naposledy spatřen?

Tato otázka je samozřejmě velmi složitá. Pátrání již trvá tři roky a bez úspěchu. "Po pachateli pátráme již od roku 2014, naposledy byl tudíž viděn právě v tomto roce," vyjádřila se k situaci Vendula Marečková z oddělení tisku a prevence. 

Jaký trest mu hrozí?

Pokud by se policii přeci jen povedlo Romana Pokorného najít, může si docela dlouho posedět v chládku. "Trestní sazba je v tomto případě až jeden rok odnětí svobody. Pokud by ovšem vystavil matku dítětě finanční nouzi, pak je to sazba až do tří let," dodala Marečková. 

Policie tak žádná veřejnost o spolupráci při pátrání po pohřešované osobě. Jestli máte pocit, že byste mohli být nápomocni vyšetřování, můžete oslovit kteréhokoliv policistu, případně pak zavolat prostřednictvím telefonní linky 158.