Doba klobouková se vrací. Jak ho správně nosit a co je trendy?

Jaro je potřeba přivítat v novém klobouku!
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Uvažovali jste někdy o tom, jak je to možné, že se dnes nenosí klobouky? Pokud jste fanoušci tohoto druhu pokrývky hlavy, máme pro vás dobrou zprávu - opět se vracejí do módy. Neváhejte,  jaro je ideální čas k nákupu minimálně jednoho kvalitního kousku.

Klobouk na hlavě je jako dezert po obědě. Jistě, již pominula doba, kdy bez něj člověk nemohl ani na ulici a když ho náhodou zapomněl, musel se vrátit. Dnes je to sice jiné. Stejně jako si můžete dát dobrý oběd bez sladké tečky, můžete vyjít bez obav i bez klobouku. Pokud si ovšem chcete užít celé jídlo, nějaký ten zákusek si dáte. Podobně je to s kloboukem. Vyladit outfit právě tímto doplňkem je trendy. 

První republika znamenala pro klobouky zlatý věk. Byly zásadní částí garderoby, povinné byly pro všechny. Znalost základních pravidel byla nutností od první dámy až po poslední služku. Po době kloboukové se do ulic vplížila totalita. Z módy zmizela originalita, složitost i kvalita a přišla unifikace oblečení. A s tím i pocit, že mít něco krásného na hlavě je zbytečný luxus.

S nevkusem jsme postupně zapomněli i na pravidla. Dnes už jen tušíme, že klobouk se sundavá v kostele a při setkání s někým, komu chceme vyjádřit úctu. Jenže důraz na vyladěný styl, ke kterému bezpochyby pěkný ladící klobouk patří, se vrací. Proto bude dobré seznámit se se základními typy.

Dámské klobouky v pánském stylu z vás udělají profesionálku. Dámské širáky vyzařují ženskost a když zvolíte ladící barvu a podpatky, budete nepřehlédnutelná. V rámci inspirace právě první republikou se zvýšené pozornosti těší malé kloboučky se zvlněnou krempou. Na jaře jsou nejvíc šik kousky ve světlých pastelových barvách.

Nosit klobouk naštěstí už není odvahou, naopak! Dokonce i v menších městech už přestal způsobovat pozdvižení. Naprosto právem. Právě klobouk vám dodá potřebné sebevědomí, tak se ho naučte správně nosit!