Hlasujte pro středočeská stromořadí v anketě Alej roku 2015

Lipová alej Chvoje u Konopiště
foto: Miloslav Janovský
Zobrazit fotogalerii (8)
Lipová alej Chvoje u Konopiště

Až do 15. listopadu probíhá hlasování v anketě Alej roku 2015.  Z celkově 65 alejí z celé republiky je osm ze Středočeského kraje. V našem článku si je můžete prohlédnout.

reklama

Cílem soutěže je upozornit na krásu, účelnost a estetickou hodnotu alejí. O vítězi se rozhoduje na stránce www.alejroku.cz. Tam najdete příběhy stromořadí, další fotografie i polohu v mapě. Vyhlašovat se budou i nejoblíbenější stromořadí krajích. Vítězní nominující obdrží hodnotné ceny partnerů soutěžní ankety. Celkového vítěze pak čeká let balonem. 

Kdo za anketou stojí?

Anketu alej roku vyhlašuje sdružení Arnika od roku 2011. Patrony soutěže jsou geolog Václav Cílek, botanik Václav Větvička, spisovatelka Marie Hrušková, vedoucí Ústavu plánování krajiny Petr Kučera, fotograf Jan Cága, ředitelka společnosti Audit Daně CZ Jana Moučková a vice president Y Soft Corporation Richard Brulík. 

Čtěte také: 
Velikán u Týnce k radosti dětí ošetřen. 275 let starý dub z Týnce nad Sázavou se dnes díky projektu Zdravé stromy pro zítřek dočkal odborného ošetření. 
Ovocné stromy sázejte právě teď Polovina října je přesně tím pravým obdobím, kdy se mají sázet ovocné stromky.
https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/hlasujte-pro-stredoceska-stromoradi-v-ankete-alej-roku-2015-17239
reklama
#alej

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.