Čistá řeka Sázava se stává vzorem pro dobrovolnické akce

Losování o úklidovou sadu – rukavice, pytel a tričko – a dárek z Anetina e-shopu
 

Organizátoři projektu se účastní koncertů patronky Anety Langerové a seznamují návštěvníky s možností zapojení do místních aktivit na ochranu přírody.

Projekt Čistá řeka Sázava je financován z příspěvků obcí a dárců. Úklidu přes 200 kilometrů řeky Sázavy a jejích přítoků se letos zúčastnilo 3 076 dobrovolníků, kteří sesbírali téměř 37 tun odpadků.

Propagace na koncertech

S projektem Čistá řeka Sázava se seznámili návštěvníci koncertů Anety Langerové v Kolíně, Teplicích, Jablonci nad Nisou a Mikulově. „Promítali jsme oficiální video, rozdávali letáčky, odpovídali na otázky týkající se úklidu řeky a ptali se, jestli a jak se uklízí jinde. Zájemcům jsem vysvětlovala, že zapojit se do podobné akce není náročné. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, vidět to, co jiní nevidí, vzít pytel a rukavice a mít kam odpad složit,“ popsala Denisa Cibulková. 

Video má "nakazit" veřejnost

 „Z oficiálního videa projektu Čistá řeka Sázava připravujeme krátký spot a chceme požádat Českou televizi o jeho odvysílání. Naším cílem je ‚nakazit‘ úklidem lidi i v jiných koutech republiky. Podobná akce může probíhat všude – když se podíváme na mapu České republiky, je všude ‚modro‘, takže každý úklid přírody probíhá někde kolem vody,“ řekla Denisa Cibulková.