Pozor! Nabízí konopné mastičky. I přes zákaz podomního prodeje

Masti z konopí jsou léčivé, ale podomní prodejce tohoto sortimetu ve Zdibech ani v Klecanech nikdo nepovolil.
 

Přestože je to ve Zdibech i v Klecanech zakázané, objevil se zde podomní prodejce. Nyní se ho snaží vystopovat Obecní policie Zdiby.

Po obci Zdiby a také v Klecanech se v současné pohybuje podomní prodejce, přestože je v obou obcích podomní prodej zakázán. Informoval o tom velitel Obecní policie Zdiby Luděk Wachtl v pondělí 11. ledna 2016.

"Strážníci prodejce hledají a to v části Veltěž, Přemyšlení. Podomní prodejci začali využívat k rychlému přesunu po obcích vozidla," uvádí velitel Obecní policie Zdiby Luděk Vachtl, podle kterého se prodejce pohybuje také v Klecanech. I zde je podomní prodej zakázán.

Dotyčný občanům prodává konopné masti, přestože žádné povolení od starosty Zdib Jana Tvrdého nedostal. Stejně tak v Klecanech. "Ve Zdibech výjimku k podomních prodejů může dát pouze obecní úřad. Ani jeden z úřadů nedal povolení k prodeji konopných mastí," upřesňuje velitel Obecní policie Zdiby.

Prodejce se podle velitele díval po domácnostech, ale i po kancelářích firem, které obešel, co mají. "Podle informací od mé kolegyně vím, že se divně díval na iPhone, který byl položený na stole. Máme podezření, že by to mohl být i tipař," řekl pan Wachtl.

"My jsme ho doposud nechytli, ale to je otázkou několika dalších dnů," dopnil velitel Luděk Wachtl.