"Policejní honička" s autobusem kvůli kabelce

Zdibští strážníci kvůli zapomenuté tašce zastavili linkový autobus
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Zdibští strážníci jsou při své práci tak důkladní, že kvůli ztraceným kabelkám zastavují autobusy. Když se jim do rukou dostane vaše ztracená peněženka, zaručeně se vám vrátí také.

Příslušníkům Obecní policie Zdiby se v minulém týdnu podařilo udělat minimálně dva dobré skutky.

 

Zapomenutá taška

Ve středu 20. ledna odpoledne informovala zdibské strážníky jedna z místních obyvatelek o tom, že si zapomněla v přeplněném autobuse kabelku. Měla v ní doklady i peníze. "Po trase autobusu byla okamžitě vyslána hlídka strážníků, která autobus dojela až v Řeži. Strážníkům se podařilo kabelku ve spolupráci s řidičem v pořádku zajistit," popsal velitel Obecní Policie Zdiby Luděk Wachtl.

 

Poctivý nálezce

O dva dny později ráno vyrozuměla příslušníky Obecní policie Zdiby paní Hyklová, která pracuje jako referentka na obecním úřadě ve Zdibech. Poctivý řidič nákladního vozidla na místní komunikaci našel růžovou peněženku s doklady a platebními kartami. Strážník, který měl zrovna službu, pátral po majitelce v informačních systémech a následně si díky Googlu vyhledal kontakt. "V odpoledních hodinách byla peněženka předána občance z Neratovic," uvedl velitel Luděk Wachtl.

 

Psali jsme o zdibských strážnících

Zdibští policisté mají problémy s nezodpovědnými řidiči, ale také nedávno pomáhali sraženému chlapci na přechodu. Pátrali také po podivném podomním prodejci, který tu bez povolení nabízel konopné mastičky.