Neuhradili jste poplatek za psa? Čekejte exekutora

Nezapomněli jste zaplatit za svého psího miláčka?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

I za zvířecí miláčky se musí platit. Někteří páníčci na to bohužel zapomínají. Horší je, že na dveře může zaklepat i exekutor. 

V Kralupech nad Vltavou vznikl nečekaný problém s neplatiči. Platit za psy je povinnost. V současné době se množí nedoplatky z let minulých. To ale není jediný kralupský zádrhel. Další viníci nevyrovnali dluh za svoz komunálního odpadu, kdy podobně jako s těmi psími, jde o nedoplatky za minulá období. Konkrétně do 31. 12. 2013, kdy se v Kralupech za svoz odpadu platilo. „Dlužníci budou upozorněni dopisem, kde bude uvedena přesná výše částky, kterou mají uhradit,“  říká Šárka Karlíková z ekonomického odboru MěÚ. Pokud by někdo přeci jen neuhradil, bylo by proti němu vedeno exekuční vymáhání

Přišli na vás exekutoři? Hrozí vám exekuce a nevíte, co s tím? Máte zajímavý příběh a rádi byste se o nej podělili? Neváhejte nás kontaktovat na e-mailu: zelenkova@ctidoma.cz nebo tel.: 778751082.
Kdy a kde zaplatit? V Kralupech mají jasný termín, a to do 30. června na pokladně Městského úřadu, poštovní poukázkou či bankovním převodem na č. ú.: 19-624 171/0100, v tomto případě je nutné použít variabilní symbol přidělený správcem poplatku, případně vypsat čtyřčíslí 1341, jméno a příjmení majitele psa. Letošní poplatek je potřeba uhradit do 31. března!

Co se týká psího poplatku, V Kralupech nad Vltavou sazby i splatnost stanovuje obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místních poplatcích. Výše poplatků se podle ní dá rozdělit do čtyř kategorií, kdy v dané kategorii určuje poplatek za jednoho nebo za dva a více psů, pokud náleží stejnému majiteli. „Podle první kategorie A, tedy v domech o minimálně třech bytech na celém území města, činí sazba 1 000 Kč za jednoho psa, za dva a více psů téhož majitele poté 1 500 Kč. Kategorie B říká, že v rodinných domech s maximálně dvěma byty v městských částech Lobeček a Mikovice, je výše poplatku 200 Kč za jednoho psa, a 700 Kč za dva a více psů téhož majitele. Kategorie C poté stanovuje stejné sazby jako kategorie B, ale tentokrát se týká městských částí Minic a Zeměch,“ dodává Karlíková.

Platíte poplatek za psa?

Samozřejmě, vím co je moje povinnost
37% (13 hlasů)
Platím, ale myslím, že je to nesmysl
51% (18 hlasů)
Neplatím
9% (3 hlasy)
Neplatím, nemám ho ani nahlášeného
3% (1 hlas)
Celkem hlasů: 35

Do poslední kategorie, označené písmenem D, spadají majitelé, kteří požívají invalidní, sirotčího, starobní, popřípadě vdovský důchod. Pokud je to váš jediný příjem, zaplatíte ročně za svého psího miláčka pouhé dvě stovky. Pokud budete mít zvířata dvě, cena je o sto korun vyšší. Ovšem pozor! Žijete-li v domech, uvedených v kategorii C, bude sazba za jednoho psa činit sto korun, za dva a více zůstáváte stále na třech stovkách. 

Klíčová slova:
psi
pes