Magistrálou neprojedete

Právě blokují Wilsonovu ulici u hlavního nádraží
 

Pražští i mimopražští taxikáří stávkují. V těchto chvílích blokují pražskou magistrálu, kde stojí přibližně tři sta aut. Cíl je jasný - vydržet do tolika hodin, než za nimi někdo z magistrátu nepřijde.

Aktualizováno 13:20
Největší nápor stávky pomalu končí. Řada demonstrujících taxikařů to vzdává a bez výsledku a špetky zájmu primátorky Adriany Krnáčové jedou ke svým domovům. Někteří ještě s nadějí míří k magistrátu. "Pro nás dnešní stávka taxikářů neměla na provoz městské hromadné dopravy žádný vliv," řekla ČtiDoma.cz tisková mluvčí pražského Dopravního podniku Aneta Řehková.
Primátorka Adriana Krnáčová se nám doposud k našim otázkám na stávku nevyjádřila.

 

Sraz měli na ve tři ráno Strahově, odkud se postupně přesouvali centrem Prahy. Nyní ve dvou pruzích blokují magistrálu a okolí kolem hlavního nádraží. Jeden pruh je tedy zatím volný a řidiči jím mohou projíždět. Ještě však není čas pondělní dopravní špičky

Nechtějí být přezkušování. Místopis znají a anglicky se dle potřeb domluví

Taxikářů dle očekávání bude ještě s rozbřeskem přibývat za účelem co nejvíce ohromit dopravu v jedné z největších dopravních špiček celého týdne. Cílem je, aby byli vyslyšeni. Pro začátek by jim dle jejich výpovědí stačilo, aby s nimi primátorka Adriana Krnáčová jednala vážně a na rovinu. Ne jen na bázi slibů. Podle Adriany Krnáčové jde jen o prachsprosté vydírání, ke kterému si taxikáři berou lidi jako rukojmí a v situaci, v níž se nemohou bránit, a to cestující. 

Můžete-li se proto centru metropole jakkoli vyhnout, udělejte to, i kdyby za cenu vzdání se svého dopravního pohodlí v autě. Zvolte raději městskou hromadnou dopravu v podobě metra. Toho se stávka taxikářů jistě nedotkne.

Přidali se i mimopražští kolegové

Hlavní cíl stávky

Kromě hlavního cíle, kterým je vzájemná komunikace a domluva, chtějí stávkující taxikáři upozornit na nelegální podnikatelské praktiky, jaké předvádí svými „cenami necenami“ provozovatel taxislužby Uber. Dále požadují ústup od prosazování opětovného přezkušování praktických dovednosti ze znalosti místopisu a anglického jazyka a další požadavky.