V hořícím pekle uvízli tři lidé. Z toho dva senioři

Nařízená pitva vyloučila cizí zavinění. Ilustrační obrázek
 

V sobotu po deváté hodině večer vzpál rodinný dům v pražských Čakovicích. Vysoké plameny se rychle šířily a policisté věděli, že dům obývají starší lidé se synem. Na místě zasahovaly všechny jednotky záchranného systému. Za požár může vadná elektroinstalace.

Tři lidé v domě

V sobotu kolem půl desáté večer vyjížděli policisté k požáru rodinného domu do ulice Dr. Marodyho v Čakovicích. Jako první na místo dorazili policisté z Pohotovostní motorizované jednotky, kteří od svědků zjistili, že uvnitř domu se nachází více osob, pravděpodobně tři, což se záhy potvrdilo. Policisté museli jednat bleskově, protože horní patro domu už hořelo a oheň se rychle šířil.

"Horní část domu už byla v plamenech, které šlehaly vysoko, a přes hustý dým bylo vidět jen ztěží. Policisté proto neváhali a ještě před příjezdem hasičů v domě postupně nalezli tři osoby, které evakuovali do bezpečí," řekla Iveta Martínková, tisková mluvčí PČR.

Stačí jedna vada či neopatrné zacházení a během pár minut přijdete o vše. I zde je nutná občasná kontrola

Čtěte také: Ve Zbořeném Kostelci hořela obytná chata

Konkrétně se jednalo o dva seniory a jejich společného syna. Ti také následně sdělili, že uvnitř hořícího „pekla“ není nikdo další. Všichni tři obyvatelé museli být z důvodu nadýchání kouře převezeni do nemocnice. Na místě byli ošetřeni také tři zasahující policisté.

Elektroinstalace

Po uhašení požáru pak kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů stanovili jako nejpravděpodobnější příčinu požáru závadu na elektroinstalaci. Toto však jednoznačně potvrdí až znalec.