Zlomenina, nádor, rozpadlý chrup - Pajda vydržel, teď hledá rodinu

Pajda čeká na pána
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Smrt si pro něj nakonec nepřišla. Dojemný příběh, který vás chytne za srdce. Kříženec Pajda měl štěstí, dostal se do rukou zaměstnanců útulku Lesan. Ti jej přes všechny zdravotní komplikace nenechali utratit. Najde nový domov?

Pajdu odchytil zaměstnanec firmy Nowaco v Kralupech nad Vltavou. Zřejmě ho sem nalákala vůně jídla, protože byl jistě nesmírně hladový. Je to velmi milý, mazlivý a vděčný pejsek. Ostatních psů v kotcích si nevšímá. 
Zaměstnanci útulku Lesan v Kralupech nad Vltavou se s ním setkali na policejní stanici. "Na podlážce se choulilo cosi chlupatého a už z dálky bylo vidět, že je to uzlíček kostí se smutným kukučem. Odevzdaně si nechal nasadit obojek, připnout vodítko a těžce se začal zvedat. Po prvních krocích se mu zamotaly nohy a sesunul se k zemi. Nejprve jsme mysleli, že je to vyčerpáním, tak jsme ho odnesli do vnitřních kotců, položili ho na měkký pelíšek a nabídli mu vodu. Okamžitě se vrhl k misce a začal pít a pít. Stejně se vrhl i na misku se spařenými granulemi a masem," uvádí jedna ze zaměstnankyň Lesanu.

Špatná tlapka
Pejskovi se divně kroutila noha a nechtěl na ni šlapat, občas upadl na bok, ale díval se pohledem, který jakoby říkal: ,,Já to nevzdám. Budu běhat!“ Ve výrazu jeho očí byla bolest, ale také odhodlání nevzdat se, vysloužil si tak jméno Pajda.

O útulku Lesan jsme psali již v minulosti. Zhlédněte naši videoreportáž: Videoreportáž! Smutní pejsci čekají na nové páníčky
Pajda čeká na pána

Cestou na veterinu mu navíc vypadly dva zuby, i jeho chrup je ve velmi špatném stavu. "Pan doktor nám po vyšetření a rentgenu oznámil, že pes má minimálně 2-3 měsíce starou zlomeninu levé zadní nohy, nejspíš způsobenou nárazem auta nebo střetem s tvrdou botou, jeho výživový stav je žalostný, má minimálně 12 kg podváhu, nádor na varleti a navíc to není žádný mladík," pokračuje zaměstnankyně útulku. 

Pajda je kříženec (pravděpodobně anglického setra nebo zlatého retrívra), pes, narozen přibližně v 2/2005, 57 cm, 15,3 kg.


Jeho nálezci stáli před těžkým rozhodnutím. Co teď? Nechat pejska uspat, ukrátit trápení, nebo se pokusit ho vypiplat? Jeho oči, vůle zvednout se zpět na všechny čtyři, chuť do jídla a radost z každého pohlazení byla rozhodující. Bylo jasné, že půjde o velký a náročný zákrok, ale Pajda je od samého začátku velký bojovník, a tak bylo rozhodnuto. Operaci ještě přecházelo předoperační vyšetření, které bylo velice uspokojivé, a tak nebylo na co čekat. 

Po operaci bylo dobře
Pajda první den po operaci se měl čile k světu. Už po dvou hodinách byl na krátké procházce a snažil se dokonce běhat. V noze má výztužnou destičku, byl vykastrován, protože měl ve varleti nádor. Víc nebylo možno při jednom zákroku udělat. Prošel výkrmnou kúrou a rehabilitací a našel nový domov, ale vrátil se! V bytě smutní a má problém s udržením čistoty. Potřebuje časté venčení.