Hotelu Praha odzvonilo, k zemi půjde v půlce srpna

Staré centrum bylo krásné..
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Kralupský hotel Praha se bude bourat. Celková cena demolice přesáhne 2 miliony korun. Dalších skoro 13 milionů hodlá město dát na rekonstrukci prostoru mezi kostelem a radnicí.

V úterý schválila rada města Kralupy nad Vltavou dodavatele demolice hotelu Praha na Palackého náměstí. Provede ji společnost Arimet plus s.r.o. z Prahy 10, a to za celkovou cenu 2.210.628 korun. „Demolici hotelu Praha jsme měli spočítanou asi na pět milionů korun, ale vybraná firma ji provede ani ne za polovinu, což je pro město velmi pozitivní zpráva. Tou další je, že akce bude z devadesáti procent kryta částkou, kterou město obdrží z dotace od Ministerstva pro místní rozvoj. S bouráním se začne v polovině srpna,“ uvedl Libor Lesák, místostarosta Kralup.

V Kralupech se nedávno prodávaly pozemky. V Kralupech prodali pozemky včetně balírny. Město navíc soutěží na Instagramu, zapojili jste se i vy? Kralupy soutěží na Instagramu

Dalším investičním počinem je pak i akce nazvaná „Řešení zpevněných ploch v centru Města Kralupy nad Vltavou – I. etapa“. Ta spočívá v opravě prostranství mezi kostelem a novou radnicí, dále zahrnuje rekonstrukci komunikací, veřejného osvětlení a zeleně. „Stávající živočišné povrchy budou nahrazeny žulovou dlažbou a v prostoru kostela původní mozaikovou dlažbou. V parku bude ponechán pomník, lípa a keřový porost na jeho severní straně. Travnatý povrch bude nahrazen povrchem mlatovým. Převážná část území bude mít funkci pěší zóny s umožněním dopravní obsluhy,“ uzavřel místostarosta Lesák. Všechno to bude stát 12.600.510 korun. Rekonstrukci provede litoměřická firma Chládek a Tintěra. I o tomto kroku rozhodla rada města na posledním zasedání.