Záhada větší než ve Stínadlech: Kdo zmlátil a okradl opilého mladíka?

 

Škoda, že nejde do akce povolat Rychlé šípy, protože policisté si zatím nevědí rady. Jisté je jen to, že když se mladý muž dostal předminulou sobotu kolem páté hodiny ranní domů, byl nejen opilý jak zákon káže, ale také mu chyběl batoh a jeho obličej nebyl zrovna na fotku. 

Zatímco hrdinové z knihy Jaroslava Foglara nakonec ježka z klece dostali, policisté z druhého pražského oddělení mají hlavy pořádně zamotané. Tím spíš, že opilý mladík si z cesty domů nic nepamatuje. Identifikovat, kdo mu ukradl batoh s drahou elektronikou za téměř šedesát tisíc korun a zřejmě se pěstí seznámil s jeho obličejem, tak bude dost složité. 

Kriminalisté díky zajištěným kamerovým záznamům tedy zatím vědí pouze to, že se v Archeologické ulici na Lužinách pohyboval v přítomnosti neznámého muže. "O několik minut později byl sice doma, ale s poraněným obličejem a bez věcí," potvrdila policejní mluvčí Iveta Martínková.

Policisté se od té doby snaží záhadu vyřešit, ale do této chvíle neudělali nic, co by vedlo k vypátrání neznámého muže, potažmo objasnění případu. "Pokud by kdokoli poznal muže na fotkách, prosíme, aby zavolal na linku 158. Stejně tak, kdyby někdo byl v inkriminovanou dobu na místě nebo v jeho okolí a mohl podat svědectví," dodala Martínková. 

Policii by se teď hodil někdo jako Velký Vont Ota Losna, se kterým se Rychlé Šípy dělily o svá tajemství. Zatím to však bohužel vypadá, že záhada se rozluštit nepodaří a tajemství zůstane navždy skryto stejně, jako se ježek v kleci utopil ve stoce.