Soundtrack 2017 přinese kromě koncertu Lucie i nepříjemné dopravní omezení

Takhle to na místě vypadalo minulý rok.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Jedna z největších kulturních akcí na Nymbursku odstartuje již od čtvrtka v Poděbradech. S tím jsou samozřejmě spojena i dopravní omezení a dohled policie. Jaké bude bezpečnostní opatření celé akce a na co by si řidiči v době konání festivalu měli dát pozor?

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady bude zahájen již ve čtvrtek 24. 8. a bude probíhat až do nedělní půlnoci. S podobnou akcí jde samozřejmě ruku v ruce zajistit bezpečnost nejen příchozím návštěvníkům, ale také veřejnosti a všem řidičům, kteří budou projíždět inkriminovanou lokalitou.

"Na místě budeme mít několik desítek policistů, kteří budou dohlížet na veřejný pořádek, stejně tak i na plynulost a bezpečnost silničního provozu," sdělila Petra Potočná, tisková mluvčí policie, která též uvedla, že pokud občané zjistí, že dochází k jakémukoliv porušení zákona, pak nemají váhat a kontaktovat linku 158.

Uzavírky omezí spoustu řidičů

V souvislosti s festivalem proběhne poměrně hodně uzavírek a dalších dopravních omezení. "Počínaje dnešním dnem je zcela uzavřena ulice U Stadionu, kterou řidiči neprojedou až do soboty," popisuje Potočná. V Palackého ulici zase dojde ke snížení rychlosti na 30 km/h.

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady, první a jediný svého druhu v České republice, je unikátní oslavou filmové hudby všech žánrů a forem. 

Od středy 23. srpna až do pondělí 28. 8. 2017 jsou plánovány uzavírky v centru města v oblasti T. G. Masaryka, ulic Pionýrů a Na Valech. Od čtvrtka do soboty bude navíc kompletně uzavřena silnice na náměstí Jiřího z Poděbrad, dojde také k dočasnému zrušení přechodu pro chodce u křižovatky na náměstí. Ve čtvrtek bude také z důvodu koncertu skupiny Lucie uzavřena ulice Na Hrázi.

Uzavírka se dotkne též i cyklostezek, ta pod zámkem bude po dobu festivalu kompletně uzavřena, protější bude přístupná pouze pro pěší. Problémy budou i s parkováním, jelikož již od včerejška je po celý týden uzavřeno parkoviště u zámku.

Kde mohou parkovat návštěvníci?

Těm se možnosti díky nefunkčnosti parkoviště u zámku poměrně omezí, pořadatelé a policie ale se zvýšeným počtem lidí v lokalitě počítala. "Pro návštěvníky festivalu jsou připravena parkoviště u Jezera, na travnaté ploše u skateparku u haly BIOS, u jízdárny, v Pavlovově ulici, u kostela a v prostorách ČSAP," vysvětlila tisková mluvčí nymburské policie.

Návštěvníci koncertu Lucie budou mít možnost zaparkovat také v ulici Na Zálesí nebo u tamního golfového hřiště. "Už se moc těším na Lucii, poslouchám ji od mala a je paráda, že si našli čas a budou v Poděbradech," nemůže se dočkat koncertu známé české skupiny Pavel Teplý.

Skupina Lucie odehraje právě v Poděbradech svůj letošní jediný koncert na českém území.

Omezena bude v době festivalu i autobusová doprava. Od čtvrtka do soboty dojde ke změně trasy a zastávek na linkách PID 398, 493 a 498. V těchto dnech od 17:00 hodin do ukončení denního provozu budou tyto linky mezi vlakovým nádražím a Jiřího náměstím v Poděbradech vedeny odklonem. Obsluhována nebude zastávka "Poděbrady, Riegrovo náměstí". Jako náhrada bude k využití zastávka "Poděbrady, škola", která se nachází v Husově ulici.