POČASÍ: Léto se bude snažit o návrat, podzim ho ale přemůže

Příští týden bude třeba deštníku, pravý podzim totiž přichází
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Počasí v příštím týdnu bude přát pobytu venku, nicméně bude třeba mít po ruce i deštník nebo teplejší oblečení. Který den v následujícím týdnu nás nejvíce ohřeje, a který naopak ochladí?

Mohutná tlaková výše bude nad severovýchodní Evropou slábnout. Od západu postoupí dnes nad Čechy okluzní fronta, která se bude rozpadat. Od pondělí bude ze západu do středu kontinentu postupovat studená fronta, za ní nad naše území pronikne chladnější vzduch od severozápadu.

Nejtepleji v pondělí

Pokud máte v plánu užít si venkovního pobytu nebo pohybu, pak si vyberte pondělí, které by mělo být nejteplejší. Očekává se totiž skoro jasno až polojasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy. Během dne se ale začne postupně zatahovat a večer už se v některých částech země mohou objevit přeháňky. Teploty by ale mohly atakovat dokonce atraktivní dvacetistupňovou hranici.

"Kolik dní v říjnu uplyne do prvého deště, po tolik dnů bude i v zimě pršeti"

Úterý a středa přinesou podobné teploty. Bude oblačno až zataženo a očekávat se dají nepříjemné přeháňky. Noční a denní teploty budou pak prakticky identické a pohybovat se budou od 10 do 15 °C. Ve čtvrtek už budou přeháňky jen ojediněle a díky více “modré” obloze se také o zhruba dva stupínky oteplí.

Podobné počasí jako ve čtvrtek bude i v pátek a o víkendu. Mělo by být oblačno až polojasno, nicméně mohou se také objevit přeháňky. Noční teploty pak mohou klesnout i k 5 °C, denní maxima se vyšplhají okolo 15 °C.