Slovenský zázrak, Krteček bez licence a konec Nekonečného

 

Smutné i veselé zprávy jsme si za uplynulý týden museli přečíst z novin, webových serverů a sociálních sítí. Asi největší událost se však urodila na Slovensku. Zuzana Čaputová se stala první ženou v této ústavní funkci. Budiž pro nás inspirací... 

Předsednictví ČR v EU může přinést 540 nových pracovních míst. Kvůli výparům z nátěrů bylo v pondělí evakuováno jedno patro OC Chodov. Policie chytila žháře z pražských Letňan a Vysočan. Miloš Zeman popřál hodně zdaru Marošovi Šefrovičovi v nadcházejícím druhém kole prezidentské volby. Ničemu to nepomohlo, vítězem se stala historicky první prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová. Skončila možnost měnit pořadí na kandidátkách do eurovoleb.

Ústředí muslimských obcí vypovědělo Kušnarenka z pražské obce. Ten po útoku na Novém Zélandu, kde jeden muž zavraždil přes padesát lidí, vzýval muslimy, ať se ozbrojí a připraví se na další útoky. Pokud Krumlov splní technické požadavky, tak se Slovanská epopej vrátí tam, kde byla původně uschována a ošetřována. Vnučka výtvarníka Milera nemá licenci ke Krtečkovi, potvrdil soud. Ten si tak může lítat do vesmíru, ale také do Číny, aniž by musel kdokoli rodině platit. Hornický spolek Barbora byl navržen na ocenění Český permon 2019.

Zemřel Daniel Nekonečný, pravým jménem Daniel Konečný. Česko by mělo více přispívat k ochraně klimatu. Soud pravomocně zprostil Nečesaného viny z napadení kadeřnice. Politické strany ve ztrátě. Hnutí ANO 43 milionů s tím, že celá kampaň je stála 159 milionů korun. ODS hospodařila se ztrátou 13,9 milionů korun. Vláda se v pondělí chystá rozhodnout, jak bude vypadat důchodová reforma. V dubnu se bude výrazně oteplovat. Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo tři různé scénáře zvýšení rodičovské. Slovenské prezidentské volby vyhrála první žena Zuzana Čaputová.