Měsíc a půl chlastal, pak vyrazil na dálnici. Šílený cyklista na D46

Cyklista pijan byl nebezpečný úplně všem
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Opilého cyklistu s téměř dvěma promile alkoholu v krvi zastavili policisté na dálnici D46 z Prostějova směrem na Olomouc. Policistům bezelstně sdělil, že pije už měsíc a půl bez přestávky a o množství vypitého alkoholu nemá přehled.

Policisté mu další jízdu zakázali a případ předali správnímu orgánu. „Pokuta se může vyšplhat až na 50 000 korun,“ informoval mluvčí policie František Kořínek. Cyklista může zřejmě muvit o štěstí, že je ještě vůbec mezi živými. Taková jízda spíš vypadá jako sebevražedný pokus než bezstarostná vyjížďka do přírody.

Skoro dvě promile v krvi

Informaci o cyklistovi, který na nájezdu v Konečné ulici v Prostějově najel na dálnici D46 ve směru na Olomouc, dostali policisté přes tísňovou linku. "Asi o pět minut později na dálnici vyslaní policisté dopravního inspektorátu oznámení potvrdili a cyklistu zastavili. Osmadvacetiletý cizinec byl zjevně pod vlivem alkoholu, což se potvrdilo i provedenými dechovými zkouškami," uvedl mluvčí.

Policisté změřili muži 1,9 promile. "Odpověď na dotaz, kdy a jaký alkohol před jízdou vypil, zaskočila i zkušené policisty. Muž jim totiž odpověděl, že pije už asi měsíc a půl bez přestávky a sám už neví, kolik toho vlastně vypil," dodal mluvčí.

Jestli to měl být nějaký pokus o světový rekord v délce pití alkoholu, tak byl "nemilosrdně" přerušen strážci zákona. Cyklista pijan se teď nejspíš svého oblíbeného moku nedotkne. I když, na co pít, když ne na žal, že? Což zatčení a průšvih splňují...

Klíčová slova: