Města na Berounsku chtějí omezit tranzitní dopravu. Zřejmě jim to vyjde

Jak by to tedy mělo s dopravou vypadat?
 

Města na Berounsku usilují o omezení tranzitní dopravy na silnici II/605, která vede podél plzeňské dálnice D5. Na silnici by podle nich neměla jezdit auta nad 12 tun. Zástupci radnic požadavek projednali s krajským odborem dopravy, který s ním souhlasí. Potvrdil to místostarosta Berouna Michal Mišina. Podle informací z krajského úřadu by omezení mohlo být zavedeno do konce roku.

Například v Berouně by těžká nákladní auta nesměla projíždět úsekem od Pražské ulice po Plzeňskou a musela by se městu vyhýbat po D5. Podobné omezení podle Mišiny již platí v Plzeňském kraji, třeba v okrese Rokycany, a nyní totéž požadují i města na Berounsku. Žádost mají připravenou Žebrák a Zdice, uvažují o ní i Loděnice a Beroun společně s Královým Dvorem se chtějí podle Mišiny také přidat.

Dohlížet bude policie

Krajský odbor dopravy podle něj souhlasí s omezením tranzitní dopravy na II/605 v celém úseku od hranice s Prahou-západ až po Plzeňský kraj a bude jeho zavádění koordinovat s krajskou správou a údržbou silnic.

Podle informací z krajského úřadu bude zadáno zpracování dopravně inženýrského opatření a následně má být silniční správní úřad požádán o stanovení této úpravy. Na dodržování dopravního omezení by v budoucnu měla dohlížet policie, případně bude na silnici nainstalován automatizovaný kamerový systém.

KAM DÁL: Letní zmatky na Karlově náměstí. Řidiči by se mu měli raději vyhnout.

Klíčová slova: