Ministerstvo vnitra koupí škodovky za 405 milionů pro státní organizace

Nové škodovky dostanou také hasiči nebo Národní archiv
 

Automobilka Škoda Auto dodá ministerstvu vnitra, policii a dalším státním organizacím až 1 441 vozidel v hodnotě více než 405 milionů korun. Má jít o vozidla Scala, Fabia a Fabia Combi. Auta využijí státní zaměstnanci i Policie ČR.

Ministerstvo vnitra vypsalo zakázku za desítky státních organizací, mimo jiné také za hasiče nebo Národní archiv. Průměrná cena za auto bez DPH je přes 281 000 korun. Auta budou sloužit pro státní zaměstnance i pro Policii ČR.

Scala, Fabia i Fabia combi

„Všechny tři typy aut jsou ve výbavové verzi Active, pokaždé jde o provedení s benzinovým motorem. Jedna verze je s motorem 1,0 TSI a manuální převodovkou s výkonem 85 kW. Modely Fabia i Fabia Combi dodá automobilka ve verzi s benzinovým motorem 1,0 TSI a výkonem 70 kW,“ doplnil web.

Jediný přihlášený...

Ministr vnitra Jan Hamáček loni na podzim oznámil, že policisté a hasiči dostanou přes 2 000 nových vozů. Představil tehdy nové vozy Octavia Combi pro prvosledové hlídky, uvedl také, že smlouvu na prvních 865 vozů podepsalo ministerstvo na začátku září. Doplnil, že vozy dodá Škoda Auto, která se jako jediná přihlásila do tendru vypsaného letos poté, co mnohem větší výběrové řízení na policejní auta za 2,25 miliardy korun zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).